Vymýšlet každý den nové recepty, aby člověk nejedl stále to samé, není nic jednoduchého. Proto vám přinášíme recept na salát, který nepochází z České republiky a je tedy velmi neobvyklý.
Salát může sloužit jako rychlá vydatná svačina, ale i jako večeře. Jedná se o velmi univerzální pokrm, můžeme jej sníst samotný, s rohlíkem nebo dokonce s kusem masa. Může se ale jednat také o předkrm, který naladí naše chuťové buňky. Mezi jeho hlavní výhody patří hlavně rychlost a nenáročnost jeho přípravy.
Ingredience potřebné na turecký bramborový salát:
- 200 gramů uzené klobásy
- 5 středně velkých brambor
- 4 polévkové lžíce hrášku z konzervy
- 150 gramů tvrdého sýra
- 1 středně velká červená cibule
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 5 kusů nakládaných okurek
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl, šťáva z citronu, kopr
Potřebné suroviny jednoduše nakrájíme a smícháme
Nejprve si k ruce vezmeme uzenou klobásu, kterou nakrájíme na malé kousky. To samé uděláme také s nakládanými okurkami a červenou cibulí. Brambory, které jsou základní surovinou celého salátu, si uvaříme do měkka a poté je zbavíme slupky. Nakrájíme je také na malé kostičky a všechny uvedené suroviny spolu smícháme v jedné míse.
Teta z Francie mi ukázala nový recept: Tento salát v Česku ještě nikdo nejedl. Pár surovin a báječná večeře je na stole
Míchání a zase míchání, to je celé kouzlo
Jakmile máme vše pečlivě promíchané, přidáme také zelený hrášek. Opět veškeré ingredience promícháme, abychom měli jistotu, že se nám spojily. Jakmile máme takto připravený základ našeho salátu, vezmeme si struhadlo, na kterém nahrubo nastrouháme tvrdý sýr. Ten následně dáme do misky ke zbytku ingrediencí.
Jako poslední krok vše spojíme omáčkou
Jakmile máme všechny suroviny promíchané, připravíme si omáčku, která nám vše spojí. Jedná se o kombinaci zakysané smetany s hořčicí, solí a šťávou z citrónu. Omáčku následně přidáme do mísy k ostatním ingrediencím a naposledy pořádně promícháme. Takto připravený salát dáme na chvíli do ledničky, před výsledným podáváním můžeme ozdobit trochou kopru.
Napište komentář