Retro sovětský salát: Chutná lépe než Oliver a je dietnější než náš bramborový! Navíc detoxikuje tělo a požírá přebytečné tuky

Klasické zeleninové saláty vám mohou připadat obyčejné a nudné. Je proto vhodné je zajímavě ozvláštnit například avokádem.

Avokádo je exotická plodina, která je však v dnešní době k dostání v takřka každém obchodě. Oblíbené jsou pomazánky z avokáda, ale použít ho můžete také do zeleninového salátu. Právě díky avokádu bude zdánlivě obyčejný salát opravdu dobrý. Skvělou službu vám udělá také agávový sirup, který je vhodný použít na zálivku připravovaného salátu. Salát vás chutí opravdu překvapí.

Připravte si suroviny

Na salát budete potřebovat dvě avokáda, jednu papriku, 200 gramů cherry rajčátek a jeden svazek jarní cibulky. Dále přichystejte 100 gramů kukuřice, 220 gramů oleje, 100 mililitrů mléka, dvě lžíce hořčice, stejné množství agávového sirupu, dva stroužky česneku, citronovou šťávu, čtyři vajíčka, dvě lžíce jablečného octa a sůl a pepř na dochucení v množství podle vašich preferencí.

Avokádo rozkrojte na poloviny kolem pecky. Tu vyjměte a avokádo zbavte slupky. Poté z něj krájejte větší kostičky. Velikostně by měli mít asi 1×1 centimetr. Takto připravenou exotickou surovinu vložte do připravené mísy a pokračujte s krájením další zeleniny. Papriku očistěte od semínek a krájejte na podobné kostky. Dále nakrájejte okurku, klidně se slupkou. Vhodné je krájet půlkolečka.

Přidejte další věci

Nakrájejte také jarní cibulku, přidejte také rajčátka přepůlená na polovina a všechno zasypte kukuřicí. Takto máte hotový základ na salát. Nyní je čas připravit dresink. Do mixéru nalijte olej a přidejte plnotučné mléko. Začněte šlehat. Vzniknout by měla směs podobná majonéze. Osolte ji a opepřete a přidejte ještě hořčici, agávový sirup, prolisovaný česnek a citronovou šťávu i jablečný ocet. Opět mixujte.

Vajíčka uvařte natvrdo a po vychladnutí přidejte do salátu buď na kostky nebo servírujte na povrch na čtvrtiny. Salát s připravenou majonézou je třeba dobře promíchat. Vše můžete ihned servírovat, případně nechte salát chvíli zachladit v lednici. Konzumovat ho lze buď samotný nebo s kousky čerstvého pečiva. Nejchutnější je pochopitelně s domácími houstičkami nebo rohlíky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]