Recept na báječný kuřecí koláč zaujme vzhledem i chutí výsledku

Hledáte tip na rychlou svačinu, nebo třeba i večeři? Pak pro vás máme tento skvělý recept na kuřecí koláč, který si zamilujete. Na přípravu je velmi jednoduchý a chutná báječně. Pohostit jím můžete i přátele, nebo rodinu na návštěvě.

Jaké ingredience potřebujete na přípravu kuřecího koláče?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto suroviny:

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 450 gramů kefíru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky

Také budete potřebovat: 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého pepře, půlku lžičky muškátového oříšku a lžičku kypřícího prášku. Na náplň je pak zapotřebí těchto surovin: 180 gramů taveného sýra, kousek tvrdého sýra, 250 gramů majonézy, 2 nakládané okurky, 15 kusů oliv, čerstvé bylinky dle chuti a 3 stroužky česneku.

Jak postupovat při přípravě kuřecího koláče?

Kuřecí maso si pokrájejte na kousky, vložte do mixéru a rozemelte. Poté jej ochuťte solí, mletým černým pepřem a muškátovým oříškem. Do mletého masa také vlijte kefír, vsypte hladkou mouku, kypřící prášek a vytvořte hladké tekutější těsto. Na plotně si následně rozpalte větší pánvičku s trochou slunečnicového oleje a vlívejte po částech pomocí naběračky těsto a tvořte palačinky. Ty smažte do zlatova z obou stran. Až budete mít všechno těsto spotřebované, dejte palačinky chvíli stranou a pusťte se do přípravy náplně. Do středně velké mísy vložte najemno nasekané bylinky (například kopr, petržel a jarní cibulku) a zastrouhejte kyselými okurkami. Rovněž přidejte pokrájené olivy a zakápněte majonézou. Na závěr ještě vložte prolisovaný česnek a tavený sýr. Suroviny smíchejte a vytvořte homogenní krémovou náplň do kuřecích palačinek.

Kompletace kuřecího koláče

Jednotlivé palačinky potírejte dostatečným množstvím krémové náplně, posypte strouhaným tvrdým sýrem a vytvořte několik pater. Hotový koláč dejte do lednice vychladit alespoň na půl hodiny a podávejte. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]