Recept na lahodné domácí klobásy na pánvi. Zlatá kůrka a šťavnaté maso uvnitř

Masové předkrmy nebývají klasickou součástí slavnostního menu, tento recept na domácí klobásy z pánve ovšem v této oblasti rozhodně změní váš názor. Připravené maso lze velmi dobře uplatnit také jako jednohubky nebo výborný rodinný oběd, pokud k nim připravíte pečené brambory či bramborovou kaši a křupavý salát.

Ingredience pro přípravu výborných domácích klobás

Na tento recept budete potřebovat následující ingredience:

  • hovězí maso – 400 g
  • vepřové maso – 100 g
  • slanina – 80 g
  • česnek – 3-4 stroužky
  • kukuřičný škrob – 30 g
  • hladká mouka – 50 g
  • slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce
  • sůl – dle chuti
  • pepř – dle chuti

Postup přípravy domácích klobás z pánve

Domácí klobásy si připravíte podle tohoto postupu:

  1. Namelte hovězí a vepřové maso dohromady na mlýnku (připravte směs mletého masa).
  2. Česnek nasekejte nadrobno a důkladně jej vmíchejte do směsi.
  3. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky.
  4. Do směsi mletého masa přidejte slaninu a kukuřičný škrob a vše důkladně promíchejte.
  5. Připravenou směs osolte a opepřete dle chuti.
  6. Poté z ní tvarujte klobásy pomocí hladké mouky.
  7. Na pánvi nechte rozpálit olej a připravené klobásy smažte, dokud se nezatáhnou.
  8. Poté je rozložte na plech a pečte je v troubě rozpálené na 200 °C, dokud se zcela nepropečou.

Upečené klobásy jsou výborné s pečivem, jako jednohubky či v celku jako hlavní jídlo. Pokud budou domácí klobásy předkrmem, je lepší tvořit menší kousky, pro rodinný oběd klidně můžete připravit klobásy klasické velikosti.

Jako hlavní jídlo se domácí klobásy podávají s přílohou, která má obvykle bramborovou bázi, tzn. vařenými nebo pečenými bramborami či bramborovou kaší. Při pečení je možné k nim přidat trochu vody a cibule a připravit tak velmi chutný výpek, který dobře poslouží jako omáčka. Chuť dotvoříte kyselím zelným nebo zeleninových salátem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]