Tento recept na smažený krupicový dezert z pánve je lahodnou snídaní či doplňkem odpolední kávy

Ačkoliv krupice není to nejlepší a nejchutnější, co můžete mít na talíř, po vyzkoušení tohoto receptu pravděpodobně nic jiného chtít nebudete.

Touha jíst krupici některé odradila již ve školce. Beztvará hmota s absencí jakékoli chuti a s častými hrudkami vzbudila v minulosti chuť k jídlu jen u velmi mála lidí. Aby vznikl tento recept, muselo několik lidí přehodnotit svůj postoj k této obilovině a naučit se jí předělat do takové formy, kterou si vaše chuťové buňky zamilují. Podívejte se tedy na tento skvělý recept a rozhodně jej vyzkoušejte.

Jednoduché ingredience, z nichž jedna je obyčejná voda

Poté, co ochutnáte tuto mňamku, začněte kupovat a konzumovat krupicovou kaši po dávkách. Hlavní věcí je, že je pro tento dezert z pánve potřeba pouze čtyř ingrediencí, z nichž jedna je pouze voda. To znamená, že je tato pochoutka z krupice cenově dostupná, nenáročná, rychlá a především chutná. Potřebné ingredience tedy jsou:

  • Krupice 1 šálek
  • Máslo 100 gramů
  • Cukr 1 šálek
  • Voda 1 šálek

Postup ve třech krocích, který si budete muset pro vaší satisfakci sami doplnit

Recept na tento krupicový dezert je poměrně „prázdný“. Znamená to, že po jeho dokončení to bude chtít ještě přidat něco navíc, abyste dosáhli té správné satisfakce. Výslednou směs tak můžete například posypat kokosovými nebo čokoládovými lupínky. Experimentujte však s dalšími přísadami. Například na samém konci vaření můžete do krupicové hmoty přidat sušené ovoce, ořechy nebo džem.

  • Vložte pánev či hrnec na střední oheň a smíchejte vodu s cukrem. Poté občasně míchejte, aby se směs řádně zahřála a cukr se úplně rozpustil.

  • Vezměte si novou pánev a na té rozpusťte máslo. Přidejte šálek krupice a za stálého míchání smažte směs na středním ohni asi 7 minut.

  • Třetím a zároveň posledním krokem je pak pouhé smíchání obou dvou směsí do jedné pánve, nejlépe té s krupicí. Směs ještě chvíli vařte a to po dobu asi 6-7 minut. Po chvíli již uvidíte, jak dezert začíná pomalu houstnout.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]