Vylepšili jsme původní recept: Toto jsou bramboráky s trošku jinými ingrediencemi. Chutnější jsme nikdy neochutnali

Snad každý člověk miluje bramboráky. V tomto receptu se sice budou používat trošku jiné ingredience než ty, na které jste zvyklí.

Kdo by nemiloval bramboráky? Je to velmi dobré jídlo, které je za chvíli hotové a zasytí klidně na celý den. Ale tento recept je trošku jiný, než ten, který znáte. Jejich hlavním tajemstvím je, že se do nich přidává neobvyklá přísada, která umožňuje, aby vaše bramboráky byly ještě chutnější než normálně. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • Brambory 4 kusy;
  • 1/2 cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • Sůl;
  • Pepř
  • Uzený sýr;
  • Slunečnicový olej.

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si oloupejte brambory a poté je na struhadle nastrouhejte. Je jen na vás, kolik jich vezmete, pokud máte velkou rodinu, určitě jich bude třeba více než 4. Ze 4 brambor by mělo být přibližně 10 bramboráků. Nastrouhané brambory si dejte do velké mísy, osolte a poté nechte asi 5 minut odležet, aby brambory pustily šťávu. Tuto šťávu potom ještě vymačkejte.

Vezměte polovinu cibule. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle a přidejte k bramborám. Tím toto jídlo bude ještě šťavnatější a chutnější. Brambory si díky cibuli zachovají svůj vzhled a při přípravě zbytku surovin neztmavnou. Dalším krokem bude velmi důležitý česnek. Do směsi si ještě přidejte jedno vejce a podle chuti dosolte a dopepřete.

A máte hotovo

Celou hmotu opravdu důkladně promíchejte. Přidejte do ní 4 lžíce mouky a míchejte tak, aby se netvořily žádné hrudky. No a nakonec do této směsi přidejte ještě nastrouhaný uzený sýr. Dobře promíchejte. Na pánvi dejte olej a jakmile bude rozpálený, začněte smažit bramborové placky. No a máte hotovo. Uvidíte, že vám takto připravené bramboráky budou rozhodně chutnat. Tak si je užijte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]