Prostá surovina udělá z obyčejných bramboráků naprosto delikátní pokrm. Používaly ji již naše babičky

Fotografie: Depositphotos

Když přidáte lžičku jedlé sody do těsta na bramboráky, uvidíte, že budou mizet rychlostí světla. Budou totiž opravdu výborné.

Bramboráky jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů a dokáží naprosto spolehlivě zahnat hlad. Milují je děti i dospělí. Dobře udělané bramboráky jsou lahodné, křupavé a jsou velmi oblíbeným obědem. Možná si myslíte, že umíte naprosto dokonalé bramboráky, ale když do nich přidáte lžičku jedlé sody, uvidíte, že opravdu mohou být ještě lepší.

Můžete přidat ještě jednu ingredienci

Dokonalé bramboráky jsou zvenku křupavé, ale uvnitř kypré a jemné. A díky jedlé sodě toho snadno docílíte. Jedlá soda dodá placičkám správnou konzistenci a navíc chrání před ztmavnutím. Nejen, že skvěle chutnají, ale také lépe vypadají. Pokud ale váš recept chcete vylepšit ještě o něco více, vyzkoušejte do něj přidat 2 lžíce smetany. Budou sametově krémové.

Recept na tradiční bramboráky

  • 6 velkých brambor
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • půl cibule
  • sůl a pepř

  • olej
Fotografie: Pexels

Jednoduchý pokrm

Jedná se o nejjednodušší recept na bramborák, do kterého můžete přidávat vše, co budete chtít. Oloupané brambory nastrouhejte do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte, přidejte vejce a na kostičky nakrájenou cibuli, mouku a koření. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi si poté už jen rozehřejte olej a chvíli počkejte.

Fotografie: Depositphotos

Jakmile bude pánev dostatečně rozpálená, můžete na ní začít smažit bramboráky. Smažte je z obou stran do zlatova, určitě poznáte, že už jsou hotové. Někdo do těsta přidává ještě mléko, ale není to nutné. Pokud chcete mít plnohodnotný oběd, můžete k bramborákům udělat nějakou masovou směs. Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj: Gotowanie