Zlatavé BEZCHYBNÉ palačinky rozplývající se na jazyku. Zvládnou je i úplní začátečníci

Tato zlatavá a lahodná palačinka pocházející z Francie, si získala oblibu v nejedné domácnosti. Zkuste ji podle tohoto receptu a vždy se vám povede.

Když se řekne palačinka, mnoho lidí si okamžitě představí takzvané hrk hrk těsto, které je okamžitě připravené, vylité na pánvi a vynikající palačinky jsou za pár minut na talíři. Jenže takové lahodné palačinky se ne vždy povedou. Jednou se trhají, jindy jsou tuhé. Jejich příprava je složitější víc, než se zdá. Těsto by nemělo být tuhé, jinak by se nerozlilo na pánvi. Také nesmí být moc řídké, jinak se bude trhat. Vyzkoušejte náš recept, který je jednoduchý a poměr surovin je vhodný pro dokonalý výsledek.  

Na palačinky si připravte tyto suroviny

  • 1,5 šálku horké vody
  • 1,5 šálku mléka
  • 2 kusy vejce
  • 1,5 šálku hladké mouky 
  • 1,5 polévkové lžíce másla
  • 1,5 lžíce krupicového cukru
  • špetku soli
  • vanilku na špičku nože nebo aroma
Fotografie: Pexels

Postup přípravy palačinek

Připravte si hlubší mísu a vyšlehejte v ní vejce s cukrem, solí a vanilkou nebo vanilkovým aroma. Ovšem ale než začnete palačinky dělat, veškeré ingredience vytáhněte ven, aby se ohřály na pokojovou teplotu.

Po vyšlehání vejce postupně zašlehávejte mouku. Rozehřejte máslo v mikrovlnné troubě, ale nesmí být příliš horké. Nyní je čas na horkou vodu. 

Fotografie: Freepik

Horká voda by měla být přidávána jako poslední, aby se vám nesrazily vejce. Proto ji také postupně v malém proudu přidávejte a neustále šlehejte. Těsto byste měli dát na půl hodiny stranou, aby se veškeré ingredience spojily, ale nemusíte, můžete začít palačinky okamžitě smažit. Připravte si nejlépe palačinkovou pánev nebo tu, která je co nejvíce nízká.

Poslední fáze a servírování

Pánev, kterou nejdříve vymažete tukem, nejlépe máslem pro lahodnou chuť, musíte rozehřát na ideální teplotu. Což není málo, ani hodně. Palačinka se musí začít ihned smažit, ale ne připékat a okamžitě hnědnout. Nalijte na ni pouze malé množství těsta, které pomocí buď stěrky nebo naklánění pánve rozprostřete do všech stran. 

Fotografie: Freepik

Opékejte z každé strany jednu nebo dvě minuty a palačinku obraťte. Jedná se o nejhorší fázi. Doporučujeme si vzít obracečku. Jednoduché palačinky, které se vždy povedou.

Po usmažení je potřete tvarohem, marmeládou nebo posypte pouze čerstvým ovocem a šlehačkou. Záleží na vás, co máte rádi. Také je možné palačinky připravit na slaný způsob. Akorát vynechte vanilkové aroma a cukr. Poté můžete přidat houby, žervé, špenát a jiné.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]