Domácí tvaroh ve vodní lázni: Dám ho do zavařovačky a porazí každý kupovaný! Tenhle recept si musíte uložit

Jestliže jste milovníci tvarohu a rádi byste si jej vychutnávali pravidelně, udělejte si domácí tvaroh podle tohoto receptu. Nebudete už pro něj muset chodit do obchodu a budete jej mít vždy po ruce.

Lidé si v dnešní době v obchodech kupují téměř všechny potraviny a jen málo kdo, si vyrábí poctivé domácí produkty. Společnost si totiž myslí, že je v obchodě některé suroviny vyjdou levněji, ale přitom jsou tyto potraviny mnohdy plné chemie. Díky tomuto receptu si můžete vytvořit domácí tvaroh a budete přesně vědět, co se v něm nachází.

Tvaroh je zdraví prospěšný

Je velmi pravděpodobné, že se najde hodně lidí, kteří tvaroh příliš nemusí. Tato surovina má však mnoho pozitiv na lidské zdraví a lidé by neměli zapomínat na konzumaci tvarohu. Má totiž nízkou energetickou hodnotu, a přitom je plný mléčných bílkovin. Tyto bílkoviny dokáže tělo hezky strávit a dobrou zprávou je i to, že tvaroh zasytí na delší dobu.

Tvaroh můžete využít také ve chvíli, kdy se popálíte na kůži nebo budete chtít snížit vysokou horečku. Ženy a dívky tvaroh přimíchávají do různých pleťových masek, jelikož hydratuje a uklidňuje. Pokud budete tvaroh jíst pravidelně, dopřejete si pořádnou dávku vápníku, který je potřebný pro zdravé kosti a zuby.

Jednoduchá příprava domácího tvarohu

Připravte si 1 větší a 1 menší hrnec. Dbejte na to, aby se menší hrnec vešel do toho většího. Do většího hrnce si nalijte vodu asi do poloviny a poté ji přiveďte na plotně k varu. Do menšího hrnce si nalijte kefír a jakmile se voda ve větším hrnci začne vařit, snižte teplotu a vložte do tohoto hrnce ten menší s kefírem.

Fotografie: Pixabay

Tvaroh z vodní lázně

V tuto chvíli budete mít kefír v jakési vodní lázni a po chvilce zahřívání se kefír začne rozpadat na malé kousíčky. Až si tohoto jevu všimnete, vyndejte hrnec s kefírem a dejte pryč od sporáku. Přibližně po 10 minutách až kefír trochu vychladne, jej dejte do cedníku a do mísy pod ním nechte vytéct syrovátku. Tu si uschovejte a v cedníku vám zbyde vynikající tvaroh.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]