Pokud máte chuť na karbanátky, ale víte, že byste je chtěli něčím ozvláštnit, tak máte perfektní příležitost. S touto surovinou budou naprosto delikatesní.
Máte rádi karbanátky? Je to typicky české jídlo, které připravíte poměrně snadno, za dobrou ceno a chutnají naprosto výtečně. A to nevíte, že se dají ještě vylepšit vcelku nevídanou cestou. Existuje totiž tajná ingredience, kterou když přidáte do těsta, tak výsledek bude vzdušný, šťavnatý a jednoduše chutný.
Ingredience a postup přípravy karbanátků
Budete potřebovat:
- Jedno vejce
- Jednu střední cibuli
- Pět stroužků česneku
- Pět set gramů mletého masa dle vaší chuti
- Ovesné vločky
- Trochu mléka
- Tuk na smažení či olej
- Sůl, pepř, koření dle vašich preferencí a jaké obvykle do karbanátků dáváte
- Nůž
- Lis na česnek
- Větší mísu
- Pánev
Máte už tušení, co by mohlo být tou tajemnou ingrediencí? Asi jste si všimli, že v receptu chybí mouka a z nějakého důvodu se v něm nacházejí ovesné vločky a mléko. To je totiž ta tajná surovina, ve své podstatě jsou dvě, jelikož ovesné vločky musíte před použitím v mléce namočit. Celý recept tím posunete na novou úroveň a použití mouky již nebude zapotřebí.
Jak to celé můžete zrealizovat
Začněte tím, že si vezmete mleté maso, které následně naložíte do vody, aby dostalo lepší chuť. Rovnou nechejte i odmočit ovesné vločky v mléce, zabere to skoro stejně času. Mezitím se postarejte o zbytek ingrediencí. Nejprve o cibuli, kterou oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Jakmile uplyne dostatečná doba, tak maso vytáhněte z vody a vložte jej do větší misky.
Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek, rozklepnuté vejce, sůl, pepř a ostatní koření a klíčovou surovinu, vločky odmočené v mléce. Nyní je potřeba těsto promíchat a na to vám budou bohatě stačit vaše ruce. Pořádně jej prohněťte, aby se z něj vytvořila celistvá hmota.
Následně začněte tvarovat karbanátky, velikost je na vás, ale menší jsou chuťově většinou lepší. Vezměte si pánvičku a nalijte do ní dostatečné množství oleje, nebo vložte tuk na smažení a nechejte jej roztéct. Karbanátky do ní postupně jeden po druhém vložte s postupně osmažte ze všech stran. Podávejte s bramborovou kaší, případně se zeleninou. Dobrou chuť!