Recept na tyto pečené kuřecí „řízky“ jsem našla ve starém kuchařském časopise. Chutnají jako ze školky

Vyzkoušejte kuřecí prsa v těstíčku jako od šéfkuchaře a na nedělní oběd již nebudete muset vyrážet do restaurace. Kuřecí prsa v těstíčku jsou chuťovou bombou, kterou si zamilujete.

Jestliže jste někdy hledali recept, který bude relativně snadný a zároveň natolik chutný, že se vyrovná pokrmům připravovaným šéfkuchaři, můžete slavit. Zapečené kuřecí prsní řízky v těstíčku ze strouhaného sýra a zeleniny z vás udělají hvězdu kuchyně. Pokud je naservírujete společně s pečenými brambory či domácími steakovými hranolky a přidáte k nim česnekový dip, budou si vaši hosté připadat jako v restauraci.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 600 gramů kuřecích prsních řízků
  • 100 gramů strouhaného sýra
  • 100 gramů rajčat
  • 3 kusy vajec velikosti M
  • 2 kusy jarní cibulky včetně natě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvé petržele
  • 2-3 polévkové lžíce majonézy
  • sůl, pepř dle chuti
  • mletá sladká červená paprika dle chuti

Postup přípravy kuřecích řízků v těstíčku krok za krokem:

V prvním kroku přípravy si nachystejte kuřecí prsní řízky. Ty očistěte od případných blan a pokud tam jsou, tak vyřízněte zbytky kostí a chrupavky. Tlusté řízky podélně rozřízněte. Následně maso naklepejte – ideální je vložit ho do mikrotenového sáčku, aby šťáva nepotřísnila pracovní desku okolo prkénka. Naklepané maso z obou stran osolte, opepřete a hustě zasypte mletou sladkou červenou paprikou. Poté řízky přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

V dalším kroku zpracujete těstíčko. V menším hrnci přiveďte vodu k varu, vložte do ní připravená vejce, která vařte dalších 7 minut na mírném plamenu. Poté vodu slijte, vejce zchlaďte, oloupejte a následně je na jemném struhadle nastrouhejte. Nastrouhaná vejce vhoďte do větší mísy a přidejte k nim nadrobno nakrájená rajčata, jarní cibulku a petržel. Všechnu zeleninu před krájením samozřejmě omyjte pod proudem vlažné vody a odstraňte případné nedostatky.

Do mísy k zelenině a vejcím přidejte 2 až 3 polévkové lžíce majonézy a prolisovaný (nebo utřený) česnek. Vše důkladně promíchejte – dbejte při tom na to, abyste směs zamíchali i na dně mísy. Následně do směsi přidejte 100 gramů strouhaného sýra a suroviny opět promíchejte. V dalším kroku těstíčko nanášejte na připravené řízky na plechu, přičemž ho rovnoměrně rozetřete po celé jejich ploše. Výška těstíčka by měla být přibližně 1 centimetr.

Takto připravené maso vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Poté, co do trouby maso vložíte, teplotu ztlumte na 200 °C a pečte po dobu 30 minut. Hotové řízky servírujte s pečenými brambory, steakovými hranolky nebo se šťouchanými brambory s cibulkou a opečenou slaninou. Pokrm je sám o sobě dostatečně šťavnatý, ale potrpíte-li si na dip, chybu neuděláte s česnekovým nebo s tvarohovým.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*