Každý jednou za čas dostane chuť na něco zdravého, co ho zároveň i dobře zasytí. A přesně tomuto popisu odpovídá pokrm z omelet a úžasného salátku.
Máte chuť si udělat jen tak radost zdravým a chutný jídlem? Nebo chcete vymyslet trošku originálnější snídani, jež vám dodá energii a chuť do nového dne? Ať už tuto omeletu se zeleninou připravíte k jakékoliv situaci, rozhodně nebudete litovat. Je totiž tak dobrá, že se ji nemusíte bát jíst ani na oběd. Vyplatí se jednoduše vždycky.
Ingredience a postup přípravy salátku
Budete potřebovat:
- Dva kusy vejce
- Dvě stě třicet gramů sýru dle vašeho výběru
- Tři lžíce kvalitní zakysané smetany
- Dva kusy středně velkých rajčat
- Tři sta padesát gramů šunky (nejlépe nejvyšší jakosti)
- Dvě stě třicet gramů hub
- Jednu červenou papriku
- Máslo na smažení
- Sůl na dochucení
- Mletý černý pepř na dochucení
- Nůž
- Struhadlo
- Střední mísu
- Menší misku
- Pánev
Začněte tím, že si vezmete veškerou zeleninu a pořádně ji omyjete. Přeci jen, pokud ji nemáte z vlastí zahrady, ale z obchodu, tak nikdy nevíte, kdo všechno na ni sahal. A zvláště v dnešní době je tedy dobré dbát na její pořádné omytí. To samé udělejte s houbami a následně vše zpracujte s nožem. Odřežte nepotřebné části, jako je stonek na paprice.
Salát máte hned a to samé s omeletami
Nyní si umyté a zpracované suroviny vezměte a všechny nakrájejte na drobnější kousky. Vložte je do mísy a přidejte nastrouhaný sýr. Vezměte si dvě lžíce a s jejich pomocí vše důkladně promíchejte. Podle chuti ještě přidejte sůl a pepř, znovu promíchejte a nechejte chvíli odležet. Díky tomu zelenina pustí více šťávy, chutě se spojí a celý zážitek z jídla bude ještě lepší.
Mezitím si můžete připravit lahodné omelety. Do menší misky rozklepněte vejce a zalijte je zakysanou smetanou. Pomocí metličky rozšlehejte dohromady a těsto na omelety máte připraveno. Pánev si rozpalte na mírném ohni a vymažte ji kouskem másla. Jakmile to budete mít, můžete na ni nalít těsto.
Nechejte jej dělat, dokud se nezpevní a nezačne trochu bublat, poté jej můžete otočit. Těsně před koncem do jedné poloviny omelety dejte cca tři lžíce zeleninového salátu. Druhou polovinou směs zakryjte a pokrm máte hotový, můžete jej rovnou podávat. Dobrou chuť!