Jednoduchý recept na nadýchanou sýrovou omeletu s opečeným toustem

Ideální a výživnou snídaní jsou vajíčka na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte tento recept na skvělou a nadýchanou omeletu, který si zamiluje.

Vajíčka jsou plná bílkovin, která jsou pro lidské tělo velice prospěšné, a proto jsou ideální například ke snídani. Pokud máte rádi vajíčka a teplé snídaně je tento recept právě pro vás. Na vaření budete potřebovat jen misku na rozmíchání vajec, metlu na vyšlehání vajec a pánev s pokličkou. Během pár minut vykouzlíte dokonalou a výživnou snídani.

Ingredience na fantastickou snídani

Vajíčka jsou ke snídani tou nejlepší volbou, zasytí vás na celé dopoledne a navíc jsou bohatá na bílkoviny.

  • 150 g sýra
  • 3 ks vajec
  • Toustový nebo kváskový chléb
  • 1 ks menší cibule
  • Sůl a pepř
  • ½ hrnku mléka
  • Rostlinný olej
  • Rajčata
  • Zelenina jako příloha
Fotografie: Pexels

Smažení toustu se sýrem

Nejprve si nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Větší část sýra si odložte, použijete ho do omelety. Chléb namočte do mléka a poté ho z obou stran opečte dozlatova na pánvi. Posypte ještě teplý toust sýrem, který se na něm rozpustí. Toust můžete posypat ještě na pánvi, potom co ho otočíte, budete mít jistotu že se roztaví. Podávejte jako přílohu ke skvělé nadýchané omeletě.

Fotografie: Pexels

Příprava směsi na omeletu

Do zbytku sýra dejte dva žloutky a jedno celé vajíčko, vše důkladně promíchejte. Ze zbylých bílků si ušlehejte pevný sníh, který opatrně přimícháte do směsi sýra a vajec. Sníh musí být opravdu dobře vyšlehaný a pevný, jinak omeleta nebude krásně nadýchaná.

Smažení vaječné omelety

Na pánev si nalijte malé množství oleje a osmažte nakrájenou cibuli. Dále na ni dejte rajčata, nakrájená na kolečka a celé zalijte směsí z vajec a sýra. Pánev přiklopte pokličkou a smažte na nízký stupeň, aby se vám omeleta nepřipálila, dokud nebude hotová. Vyklopte omeletu na talíř a osolte, podle chuti můžete i opepřit. Omeleta je hotová, můžete podávat.

Jako příloha k omeletě se skvěle hodí například salát z čerstvé zeleniny, nebo jen obyčejný rajčatový nebo okurkový se zálivkou z octa, soli a cukru. Takto připravená omelete je krásně nadýchaná a jemná, doslova se vám bude rozplývat v ústech. Chléb lze nahradit i jinou přílohou, záleží jen na tom co máte rádi.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]