Roláda z mletého masa se šunkou, taveným plátkovým sýrem a slaninou

Víkendové vaření může být dost otravné. Ani ne tak proto, že by to stálo spoustu práce, ale spíše často chybí inspirace na recepty. Zkuste tento recept na přípravu chutné rolády z mletého masa. Je to velmi snadný recept, na který budete potřebovat jen základní ingredience, ale přesto jsme si jisti, že zachutná celé rodině a stane se vaším oblíbeným receptem. A o víkendové vaření bude postaráno.

Roláda, kterou si zamilujete

Na přípravu tohoto pokrmu si nachystejte:

  • 1 kg mletého masa
  • 100 g cibule
  • 3 g koření na maso
  • 3 g česneku granulovaného
  • lžičku soli
  • 50 g strouhanky
  • 100 g tenkých plátků šunky
  • 100 g tenkých plátků sýra
  • 150 g tenkých plátků slaniny

Příprava je snadná. Nejprve je třeba si připravit a ochutit maso. Maso dejte do hlubší misky, přidejte k němu nadrobno nakrájenou cibuli, koření na maso, sůl a granulovaný česnek. Vše dobře smíchejte a propracujte do pevné hmoty. Pokud se vám bude směs zdát příliš řídká, je dobré přidat do masa i trochu strouhanky, která jej zahustí a dodá mu tu správnou konzistenci.

Oběd máte za chvíli hotový

Poté si připravte potravinovou fólii a maso na ni do tenké vrstvy rozválejte.

Na maso rozložte plátky šunky a na ně potom dejte také plátky sýra.

Nyní přijde ta složitější část, ale s trochou zručnosti ji hravě zvládnete. Je potřeba maso svinout do pevné rolády. Pomůže vám k tomu i fólie, kterou si můžete váleček ze všech stran dobře přidržovat.

Jakmile máte hotovo, vyložte si malý pekáček plátky slaniny.

Na tu poté položte svinutou roládu a zbytek slaniny obmotejte dokola, aby byla roláda ve slanině hezky zabalená. Díky tomu zůstane maso pěkně šťavnaté a nebude se při pečení vysušovat.

Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi hodinu. Slaninka by měla na povrchu krásně zezlátnout a být křupavá.

Poté roládu krájejte na tenké plátky a servírujte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]