Není nad to, když si člověk sám připraví nějakou tu domácí pochoutku a nebude se pro jednou spoléhat na obchody. Přesně to platí i v tomto případě s roládou s hořčicí.
Máte chuť na pořádnou roládu z pravého masa, ale ty z obchodu vás již omrzely? Vyzkoušejte tuto domácí, u které budete mít stoprocentní jistotu, že je poctivá a dělaná pouze z domácích věcí! Na její přípravě není vůbec nic složitého a korunu tomuto mistrovskému dílu nasazuje hořčice, kterou roláda obsahuje. Jestliže tedy máte jedno volné odpoledne, tak rozhodně víte, jak ho můžete smysluplně a chutně využít pro přípravu tohoto dokonalého pokrmu.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Maso a první marináda:
- Vepřová krkovička – 1 200 g
- Voda – 500 ml
- Sůl – 1 lžíce
- Kuličkový pepř – 20 kuliček
- Nové koření – 4 kuličky
- Koriandr – 1 lžička
- Rozmarýn – 1 lžička
- Tymián – 1 lžička
- Bobkový list – 3 kusy
- Česnek – 3 stroužky
Druhá marináda:
- Hořčičná semínka – 2 lžíce
- Sójová omáčka – 2 lžíce
- Sladkokyselá omáčka – 1 lžíce
- Rostlinný olej – 1 lžíce
- Křen – 2 lžičky
- Mletý černý pepř – polovina lžičky
- Česnek – 3 stroužky
Nachystejte si větší hrnec a nalijte do něj vodu. Přidejte do ní jednu lžíci soli, kuličky černého pepře, nové koření, koriandr, rozmarýn, tymián a bobkové listy. Vše spolu důkladně promíchejte a dejte hrnec na sporák, ten zapněte a ohřívejte směs v hrnci, dokud nezačne vařit. Poté ji za občasného promíchání vařte tři až čtyři minuty.
Následně hrnec odeberte z plotny a vyčkejte, než směs v něm obsažená vychladne. Česnek oloupejte a jeho stroužky nakrájejte na menší kousky, ty poté dejte do hrnce. Nachystejte si dostatečně velký sáček, dejte do něj vepřovou krkovičku a zalijte jí marinádou, kterou jste právě vytvořili.
Roláda je ideální pro mnoho příležitostí
Důkladně sáček uzavřete a nechejte ho přes noc v lednici, aby se maso nasáklo chutí. Druhý den maso vyjměte ze sáčku a otřete ho od přebytečné tekutiny. Nachystejte si menší misku a dejte do ní hořčičná semínka, sójovou omáčku, sladkokyselou omáčku, rostlinný olej, křen a mletý černý pepř.
Česnek oloupejte a dejte ho do lisu, poté ho do misky prolisujte. Všechny tyto suroviny důkladně promíchejte. Maso svažte na několika místech provázky tak, abyste jej rozdělili na šest částí. Rozehřejte suchou pánev a maso na ní zprudka opečte ze všech stran. Nachystejte si větší kus alobalu a do jeho středu naneste jednu lžíci marinády z hořčičného semínka.
Položte na ni maso a potřete ho marinádou ze všech stran. Zabalte maso do alobalu, poté ještě do další vrstvy alobalu a položte ho na plech na pečení. Ten dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte maso po dobu 90 minut. Poté máte hotovo, dobrou chuť!
Napište komentář