Roládu, jako je tato, jste ještě nejedli! Manžel vzal do ruky hořčici, nejlevnější maso a z hlavy vymyslel luxusní recept

Není nad to, když si člověk sám připraví nějakou tu domácí pochoutku a nebude se pro jednou spoléhat na obchody. Přesně to platí i v tomto případě s roládou s hořčicí. 

Máte chuť na pořádnou roládu z pravého masa, ale ty z obchodu vás již omrzely? Vyzkoušejte tuto domácí, u které budete mít stoprocentní jistotu, že je poctivá a dělaná pouze z domácích věcí! Na její přípravě není vůbec nic složitého a korunu tomuto mistrovskému dílu nasazuje hořčice, kterou roláda obsahuje. Jestliže tedy máte jedno volné odpoledne, tak rozhodně víte, jak ho můžete smysluplně a chutně využít pro přípravu tohoto dokonalého pokrmu.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Maso a první marináda:

  • Vepřová krkovička – 1 200 g
  • Voda – 500 ml
  • Sůl – 1 lžíce
  • Kuličkový pepř – 20 kuliček
  • Nové koření – 4 kuličky
  • Koriandr – 1 lžička
  • Rozmarýn – 1 lžička
  • Tymián – 1 lžička
  • Bobkový list – 3 kusy
  • Česnek – 3 stroužky

Druhá marináda:

  • Hořčičná semínka – 2 lžíce
  • Sójová omáčka – 2 lžíce
  • Sladkokyselá omáčka – 1 lžíce
  • Rostlinný olej – 1 lžíce
  • Křen – 2 lžičky
  • Mletý černý pepř – polovina lžičky
  • Česnek – 3 stroužky

Nachystejte si větší hrnec a nalijte do něj vodu. Přidejte do ní jednu lžíci soli, kuličky černého pepře, nové koření, koriandr, rozmarýn, tymián a bobkové listy. Vše spolu důkladně promíchejte a dejte hrnec na sporák, ten zapněte a ohřívejte směs v hrnci, dokud nezačne vařit. Poté ji za občasného promíchání vařte tři až čtyři minuty.

Následně hrnec odeberte z plotny a vyčkejte, než směs v něm obsažená vychladne. Česnek oloupejte a jeho stroužky nakrájejte na menší kousky, ty poté dejte do hrnce. Nachystejte si dostatečně velký sáček, dejte do něj vepřovou krkovičku a zalijte jí marinádou, kterou jste právě vytvořili.

Roláda je ideální pro mnoho příležitostí

Důkladně sáček uzavřete a nechejte ho přes noc v lednici, aby se maso nasáklo chutí. Druhý den maso vyjměte ze sáčku a otřete ho od přebytečné tekutiny. Nachystejte si menší misku a dejte do ní hořčičná semínka, sójovou omáčku, sladkokyselou omáčku, rostlinný olej, křen a mletý černý pepř.

Česnek oloupejte a dejte ho do lisu, poté ho do misky prolisujte. Všechny tyto suroviny důkladně promíchejte. Maso svažte na několika místech provázky tak, abyste jej rozdělili na šest částí. Rozehřejte suchou pánev a maso na ní zprudka opečte ze všech stran. Nachystejte si větší kus alobalu a do jeho středu naneste jednu lžíci marinády z hořčičného semínka.

Položte na ni maso a potřete ho marinádou ze všech stran. Zabalte maso do alobalu, poté ještě do další vrstvy alobalu a položte ho na plech na pečení. Ten dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte maso po dobu 90 minut. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*