Máte doma vepřový bůček a nevíte, jak ho chutně zpracovat? Potom se inspirujte následujícím receptem, který zvládne i začátečník. Výluh z cibulových slupek dodá masu nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si dobrotu nevídaných rozměrů právě teď.
Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu rolovaného vepřového bůčku?
Obstarejte si před vařením tyto suroviny:
- 1 kilogram čerstvého vepřového bůčku
- 1 palici česneku
- 7 až 9 kusů cibule
- 3 lžíce soli
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- 3 až 5 kusů bobkových listů
- cca 1 lžička chilli (nemusí být)
- 5 až 10 kuliček pepře
- 1 a ½ litru vody
Jak postupovat při přípravě rolovaného vepřového bůčku?
Nejprve si oloupejte pečlivě cibule a slupky opláchněte ve vodě. Následně je vhoďte do hlubšího hrnce, přelijte vodou, přidejte loupané stroužky česneku, dvě lžíce soli, celý pepř, bobkové listy a přiveďte na středním plamenu k varu. Mezitím se pusťte do přípravy masa.
Rolování vepřového bůčku a jeho vaření v cibulovém odvaru
Vepřový bůček si očistěte a skrojte jej tak, abyste získali rovnoměrný plát. Ten osolte a opepřete dle potřeby, posypte z jedné strany chilli kořením i sladkou paprikou a potřete dvěma prolisovanými stroužky česneku. Možné je přidat i bylinky dle chuti.
V další fázi bůček důkladně zarolujte a svařte potravinovým provázkem. Roládu vložte do odvaru z cibulových slupek a vařte asi hodinu a půl až dvě na mírnějším plamenu.
Servírování rolovaného vepřového bůčku
Až se bůček uvaří, vyjměte ho z odvaru a položte na tác. Nechte vychladnout, poté maso osušte papírovými utěrkami, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice chladit přes noc.
Následující den vyjměte, pokrájejte roládu na plátky a podávejte například s čerstvým chlebem, kyselými okurkami a křenem. Hodit se bude k pokrmu i plnotučná hořčice či jiná nakládaná zelenina. Přejeme vám dobrou chuť.