Rozpálení grilu bude hračka. Postačí vám plato od vajec

Vložit uhlí do plata od vajec. Zní to jako šílenost, ale pojďte se s námi podívat na to, jak tento zlepšovák na rozpálení grilu funguje. Díky němu si můžete být jisti, že nebudete muset ztrácet čas. Postačí pár minut a už můžete začít s přípravou jídla.

Grilování na uhlí

Pokud často grilujete, rozhodně už jste někdy zažili problémy s uhlím, někdy ho je málo, někdy se mu nechce rozhořet a občas to prostě hrozně dlouho trvá a uhlí ne a ne vzplanout. Máme pro vás několik tipů. Uhlí je základním materiálem pro každé grilování, takže je důležité se nad tímto materiálem trochu zamyslet. Většinu lidí na grilování nejvíce vadí dlouhá doba, kterou musejí čekat, než se uhlí pořádně rozpálí a začne vydávat teplo. Není nic horšího než očima sledovat šťavnaté maso a párečky a muset čekat dlouhé minuty, než se grilování připraví a uhlí se konečně rozhoří.

Pomalé a nezdravé způsoby

Pokud chcete čekání zredukovat, můžete v dnešní době sehnat mnoho podpůrných přípravků, olejů a zapalovačů, které mohou rozdělání ohně usnadnit, bohužel tyto produkty obsahují poměrně velké množství chemikálií, takže je lepší se jim vyhnout. Umělé zapalovače mohou uvolňovat chemikálie, které do sebe příjme i vaše jídlo a tomu je opravdu lepší se vyvarovat. Nehledě na to, že přípravky mohou ovlivnit také chuť vašeho jídla, takže je opravdu lepší najít nějakou lepší alternativu.

Jak jednoduše zapálit dřevěné uhlí?

Samozřejmě velice častým způsobem, jak urychlit zapálení uhlí je použití dřevěných třísek, které nejprve zapálíte a až na ně přidáte samotné uhlí. Tato varianta je zdravotně nezávadná a žádné chemikálie se do jídla nedostanou. Bohužel, občas se stane, že prostě žádné dřevo v okolí nenajdete, a tak musíte zdlouhavě chodit po okolí a hledat jakoukoliv větvičku, která by vám mohla pomoci.

Jednoduché a efektivní řešení

Máme pro vás tedy revoluční způsob, který vám zaručí zdravé a chemicky čisté jídlo, a navíc vám ušetří spoustu času. Celý zázrak spočívá ve využití klasického plata od vajec. Stačí do plata vložit místo vajec uhlí. Připravte si gril, vložte do grilu plato s uhlím a zapalte plato. To je vše.

Tímto způsobem jednoduše zapálíte uhlí a poskytnete dostatečné teplo k tomu, aby se uhlí pořádně rozhořelo. Plato od vajec má totiž skvělé hořlavé vlastnosti, ale zároveň má poměrně dlouhou dobu hoření, takže plato poskytuje dostatečně dlouhou dobu pro vzplanutí uhlí. Další výhodou je samozřejmě chemická nezávadnost, plato je z papíru, takže do okolí nevypouští žádné škodlivé látky a vy si můžete v klidu a bez problémů užít grilování.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]