Rychlá pizza z pánve bude dokonalá na oběd i večeři

Pizza je velmi oblíbený pokrm, který je vhodný jak na oběd, tak i na večeři. Nejchutnější je samozřejmě pizza domácí, na kterou můžete navrstvit jaké pochutiny chcete. Když se ale stane, že máte nedostatek času na pečení, nebo trouba zrovna nefunguje, můžete ji připravit i na pánvi. S tímto receptem docílíte perfektního pokrmu pro celou rodinu.

Recept na rychlou a chutnou pizzu z pánve

Potřebovat budete následující ingredience:

– 80 gramů klobás dle chuti (vhodné budou šunkové, paprikové nebo třeba sýrové)

– 100 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál nebo třeba čedar)

– 4 vajíčka

– 50 mililitrů mléka

– 1 rajče

– 1 lžíci sladkého kečupu

– 1 lžíci slunečnicového oleje

– sůl a mletý pepř dle chuti

– jarní cibulku dle chuti

– bochník chleba (jakýkoliv máte v oblibě)

Jak zhotovit rychlou pizzu na pánvi?

V míse si vyšlehejte spolu s mlékem, mletým pepřem a solí vajíčka. Ve směsi pak namáčejte pokrájené chlebové plátky a vyskládejte je na dno rozpálené pánve s trochou slunečnicového oleje. Po chvíli na chléb nalijte zbytek vajíček a pánvičku přiklopte poklicí. Jakmile povrch zezlátne, poklici sejměte a chléb ve vajíčku potřete sladkým kečupem.

Na něj navrstvěte kolečka klobásek a také rajčat. Na suroviny je možné nasypat i oblíbené bylinky, nebo koření. Hodit se bude například bazalka, nebo oregano. Nakonec vše zasypte řádnou vrstvou strouhaného tvrdého sýra, opět přiklopte a dopékejte, než se sýr zcela nerozpustí.

Servírování pizzy

Upečenou pizzu z pánve opatrně vyjměte na velký talíř a pokrájejte na jednotlivé dílky. Podávejte teplé s čerstvým zeleninovým salátkem, nebo pokapané kečupem. Tento pokrm je skvělý nejen na rychlý oběd, nebo večeři, ale i k snídani. Místo klobásy na chlebové plátky pokladete libovou šunku, zkombinujete ji s eidamem, rajčetem a máte skvělé jídlo na počátek dne. Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na závěr

Pokud jste vegetariáni, tak klobásu v receptu jednoduše zcela vynecháte a nahradíte jí třeba nivou, hermelínem, gorgonzolou, mozzarellou, nebo různými druhy oblíbené zeleniny.

Hodit se bude nakládaná kukuřice, papriky, nebo zelené a černé olivy. Perfektně se budou vyjímat na pizze z pánve i žampiony, avšak ty je potřeba před použitím dobře podusit a orestovat, v případě, že jsou čerstvé. Použít ale můžete i nakládané.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]