Když přemýšlíme nad svačinami, občerstvením na oslavy i všednodenní večeří, často nás zachraňují pomazánky. Zkuste tu s vejci a slaninou.
Také denně přemýšlíte nad tím, co dát dětem na svačinu? Nebo znáte tu situaci, kdy se vám ozve kamarádka či někdo z rodiny s tím, že u vás za půl hodiny zazvoní? Máme řešení! Díky rychlosti této pomazánky s vejci a uzenou slaninou zvládnete nejen připravit pohoštění, ale ještě vám zbyde čas na bleskový úklid. Navíc vám příprava nevezme sílu, takže návštěvu uvítáte svěží a v plné kráse.
Blesková pomazánka z vajec a slaniny
Pomazánka s vejci a slaninou je kreativním a výživným pokrmem, který skvěle doplní všednodenní i slavnostní stůl. Připravuje se z opečené slaniny s vejci, trochou hořčice i majonézy a dalších přísad. Pomazánka má bohatou chuť i aroma a extra jemnou texturu. Lze ji podávat na krajících chleba, krekrech, chlebíčkách nebo zelenině, může být předkrmem, slavnostním jídlem nebo i přílohou k hlavním jídlům.
Ingredience:
- Vejce – 4 ks;
- Uzená slanina – 70 g;
- Jarní cibulka – svazek;
- Hořčice – 1 lžička;
- Majonéza – 1 polévková lžíce;
- Chléb.
Tato cuketová pomazánka se hodí naprosto ke všemu. Chutná tak dobře, že ji budete ujídat i samotnou
Postup:
- Chléb nakrájejte na tenké plátky a opečte na sucho na pánvi.
- Na pánvi opečte také slaninu.
- Vejce uvařte natvrdo (doba varu je 10 minut).
- Uvařená a vychladlá vejce nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Slaninu nakrájejte nadrobno.
- Slaninu smíchejte s vejci.
- Nakrájejte jarní cibulku.
- Jarní cibulku přidejte ke směsi nastrouhaných vajec a nakrájené slaniny.
- Do pomazánkové hmoty přidejte hořčici a majonézu a řádně promíchejte.
- Vzniklou směs rozetřete na kousky toastového chleba.
- Zajímavá a chutná snídaňová či svačinová pomazánka je na světě.
- Zelenou cibulku můžete nahradit petrželkou nebo jinými bylinkami.
- Přidat můžete i mletý černý pepř.
- Tato pomazánka se hodí také k různé zelenině, se kterou vytvoříte vydatné a zdravé jídlo i pro ty, kteří se z nejrůznějších důvodů vyhýbají pečivu.
- Přejeme vám a vašim strávníkům dobrou chuť!
Napište komentář