Tato vynikající pomazánka ze 4 ingrediencí nesmí chybět na žádné naší rodinné sešlosti

Pomazánka z vajec a uzeného čtyři namazané chleby na černé podložce

Když přemýšlíme nad svačinami, občerstvením na oslavy i všednodenní večeří, často nás zachraňují pomazánky. Zkuste tu s vejci a slaninou.

Také denně přemýšlíte nad tím, co dát dětem na svačinu? Nebo znáte tu situaci, kdy se vám ozve kamarádka či někdo z rodiny s tím, že u vás za půl hodiny zazvoní? Máme řešení! Díky rychlosti této pomazánky s vejci a uzenou slaninou zvládnete nejen připravit pohoštění, ale ještě vám zbyde čas na bleskový úklid. Navíc vám příprava nevezme sílu, takže návštěvu uvítáte svěží a v plné kráse.

Blesková pomazánka z vajec a slaniny

Pomazánka s vejci a slaninou je kreativním a výživným pokrmem, který skvěle doplní všednodenní i slavnostní stůl. Připravuje se z opečené slaniny s vejci, trochou hořčice i majonézy a dalších přísad. Pomazánka má bohatou chuť i aroma a extra jemnou texturu. Lze ji podávat na krajících chleba, krekrech, chlebíčkách nebo zelenině, může být předkrmem, slavnostním jídlem nebo i přílohou k hlavním jídlům.

Ingredience:

  • Vejce – 4 ks;
  • Uzená slanina – 70 g;
  • Jarní cibulka – svazek;
  • Hořčice – 1 lžička;
  • Majonéza – 1 polévková lžíce;
  • Chléb.
Cuketová pomazánka nabírání ze sklenice

Tato cuketová pomazánka se hodí naprosto ke všemu. Chutná tak dobře, že ji budete ujídat i samotnou

Pomazánka z vajec a uzeného ingredience v průhledné misce

Postup:

  • Chléb nakrájejte na tenké plátky a opečte na sucho na pánvi.
  • Na pánvi opečte také slaninu.
  • Vejce uvařte natvrdo (doba varu je 10 minut).
  • Uvařená a vychladlá vejce nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Slaninu nakrájejte nadrobno.
  • Slaninu smíchejte s vejci.
  • Nakrájejte jarní cibulku.
  • Jarní cibulku přidejte ke směsi nastrouhaných vajec a nakrájené slaniny.
  • Do pomazánkové hmoty přidejte hořčici a majonézu a řádně promíchejte.
  • Vzniklou směs rozetřete na kousky toastového chleba.
  • Zajímavá a chutná snídaňová či svačinová pomazánka je na světě.

Pomazánka z vajec a uzeného jeden namazaný chléb na černé podložce

  • Zelenou cibulku můžete nahradit petrželkou nebo jinými bylinkami.
  • Přidat můžete i mletý černý pepř.
  • Tato pomazánka se hodí také k různé zelenině, se kterou vytvoříte vydatné a zdravé jídlo i pro ty, kteří se z nejrůznějších důvodů vyhýbají pečivu.
  • Přejeme vám a vašim strávníkům dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*