Jak z nejlevnějších surovin udělat ty nejhezčí chlebíčky a jednohubky: Sbírka tuny inspirace pro všechny příležitosti

Chlebíčky jsou taková klasika, bez které se neobejde asi žádná pořádná oslava či posezení s kamarády. S těmito nápady mohou i ty vaše vypadat delikatesně. 

Máte v plánu jít na nějakou oslavu a chcete tam donést i trochu vlastního pohoštění ve formě chlebíčků a jednohubek? Nebo čekáte důležitou návštěvu a chcete jim nabídnout nějaký dobře vypadající pokrm? Tak jako tak, pokud se rozhodnete ozdobit chlebíčky a jednohubky trochu netradičně, rozhodně zabodujete. A ještě si i pochutnáte.

Vejce, citron i jarní cibulka v hlavních rolích

Pokud jste doteď žili v představě, že chlebíčky jsou prostě tvořeny máslem, šunkou a sýrem s nějakou tou okurkou, pak jste a omylu. Fantazii se meze nekladou a můžete si s nimi opravdu vyhrát. Tyto tři druhy vytvoříte celkem jednoduše. Na první budete potřebovat veku, pomazánku dle vašeho výběru, kolečka salámu, tvrdý sýr a jarní cibulku. Základ je klasický, veku namažete vámi zvolenou pomazánkou a pokladete kolečky salámu.

Nyní ovšem sýr nastrouháte místo krájení a umístíte jej na salámy. Na konec si jarní cibulku nakrájejte na mini kolečka první druh máte hotov. Na druhý si nachystejte veku, pomazánku dle vaší volby, šunku, sýr čedar, vařené vejce, rajče, okurku a petrželku na dozdobení. Veku namazejte pomazánkou a umístěte na ni přeloženou šunku.

Fotografie: Unsplash

Vedle ní dejte trojúhelníček sýru čedar a pak nějak hezky umístěte i zbytek surovin, přičemž s tvary zeleniny si můžete pohrát (viz okurka). Třetí druh chlebíčků je skutečně nobl, jelikož budete potřebovat lososa. Nachystejte si tedy veku, pomazánku, lososa, citron a kopr. Veku namažte, umístěte na ni uzeného lososa a dovršte plátkem citronu a koprem. Bon apetit, máte hotovo.

Ani u jednohubek se nemusíte držet pozadu

A u těch se můžete odvázat dokonce ještě více, než u chlebíčků. Nemusíte se do nich bát zakomponovat netradiční ingredience, jako jsou masové kuličky či sekaná. Však sami uvidíte. Na první druh si nachystejte rohlík či bagetu, kečup či omáčku k těstovinám s masem, masové mleté kuličky a uvařené těstoviny. Rohlík nakrájejte zešikma tak, že dostanete jednohubky.

Ty postupně namažte a položte na ně menší masovou kuličku, na vrchol dejte uvařenou těstovinu a propíchněte párátkem, aby vše drželo pohromadě. Na druhý druh si opět nachystejte rohlík, ale k němu okurku, krevety a jakoukoliv pomazánku. Po nakrájení na něj naneste trochu pomazánky. Okurku nakrájejte tak, aby byla dostatečně dlouhá na obalení jednohubky dokola.

Fotografie: Unsplash

Po obalení ji propíchněte, aby držela pohromadě a dodejte do ní zbytek pomazánky, zapíchněte na vrchol krevetu a dozdobte libovolným salátkem, petrželkou… prostě dle chuti. Na třetí druh si nachystejte krom rohlíku také hořčici, okurku salátovou i kyselou a sekanou. Suroviny nakrájejte a na jednohubku nejprve naneste hořčici a následně položte sekanou, dvě kolečka kyselé okurky a kousek salátové okurky. Propíchněte párátkem a máte hotovo, dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]