Rychlé a chutné jídlo z pánve: Masové kuličky na česneku a pivu

Žádá si vaše hladová rodina rychlého a chutného oběda a vás stále nic nenapadá? Co takhle uvařit na pánvi masové kuličky s česnekem a pivem? Jejich chuť je přímo delikátní! Pokrm můžete směle servírovat i nečekané návštěvě.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu masových kuliček z pánve?

Připravte si následující suroviny:

– 500 gramů mletého masa (mix hovězího a vepřového)

– 4 plátky bílého toustu

– 100 mililitrů mléka

– 2 vejce

– 1 lžíci strouhanky

– 50 gramů hladké mouky

– 1 stroužek česneku

– 2 větvičky petrželky

– sůl a mletý pepř na dochucení

– džbánek piva (světlé nebo tmavé)

– 3 menší cibule

Jak postupovat při přípravě masových kuliček na česneku a pivě?

Nejprve si ve větší míse rozmělněte toustový chléb, který přelijte mlékem. Následně k němu přidejte mleté maso, vejce, sůl, pepř, petrželku, lisovaný stroužek česneku a dobře promíchejte. V další fázi přidejte do směsi i strouhanku a tvarujte středně velké kuličky. Ty vyválejte v hladké mouce a dejte stranou na tác. Dále si rozpalte v pánvi slunečnicový olej a kuličky z masové hmoty smažte ze všech stran dozlatova. Pak je vyjměte z oleje na papírovou savou utěrku a odsajte přebytečný tuk.

Příprava omáčky a kompletace pokrmu

V další fázi si najemno pokrájejte cibuli a orestujte dozlatova na troše slunečnicového oleje. Poté přilijte džbán piva, do tekutiny vložte opečené masové kuličky, pánev přiklopte poklicí a vařte asi čtvrt hodiny. V případě potřeby přilijte do pokrmu i trochu vody.

 

Servírování masových kuliček

Až budou masové kuličky dobře podušené v pivní omáčce v cibulí, servírujte je například s čerstvým pečivem, nebo opečenými bramborami. Hladovou rodinu potěší k masovým kuličkám zcela jistě i klasické bramborové hranolky, nebo třeba krokety. Je jen na vás, jaké přílohy se vám k jídlu zachce. Hodí se prakticky jakákoliv. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]