V sezóně dozrávajícího ovoce je tento recept ideální. Ovocný koláč je rychle hotový, náplň si můžete volit podle vaší chuti a je tak lahodný, že se po něm jen zapráší.
Tento koláč je skvělou volbou, když je ovoce levné nebo máte zásoby z vlastní zahrady. Ideální je, když použijete to čerstvé, ale i s tím mraženým si určitě pochutnáte. Pokud nechcete přípravou moučníku ke kávě strávit v kuchyni plno času, pak je tento recept tím pravým. Jednodušší už to být nemůže. Přitom je tak nadýchaný a výborný.
Ingredience na ovocný koláč
- 2 vejce
- 200 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 60 ml oleje
- 150 g přírodního jogurtu nebo zakysané smetany
- 240 g mouky
- 10 g prášku do pečiva
- 6 švestek nebo jiného ovoce podle chuti
Postup přípravy receptu
V misce rozbijte dvě vejce a přisypte k nim moučkový cukr. Metličkou vše vyšlehejte do hladka. Dále přidejte jogurt, olej a přes sítko prosejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně vše promíchejte, abyste se zbavili všech případných hrudek. Nyní si pokrájejte vaše oblíbené ovoce. V případě švestek nakrájejte čtyři z nich na kostičky a dvě na tenčí plátky.
Švestky nakrájené na kostičky ještě přimíchejte do těsta. Poté si připravte menší vyšší plech nebo zapékací misku a vyložte ji pečícím papírem. Hotové těsto nalijte na dno a vyrovnejte. Na těsto pak položte švestky nakrájené na plátky a mírně je vtlačte do těsta. Plech vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 45 minut.
Nejnadýchanější čokoládový cheesecake, který jste kdy ochutnali: Tajemství tkví v jedné surovině
Proveďte test se špejlí
Občas koláč zkontrolujte a na závěr pečení proveďte test se špejlí, abyste se přesvědčili, že těsto je propečené i uvnitř koláče. Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte mírně vychladnout . Poté jej přes menší sítko poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na kostky nebo menší obdélníky. Uvidíte, že k odpolední kávě bude chutnat všem a rozhodně jej můžete připravit i návštěvě. Dobrou chuť.
Napište komentář