Vyzkoušejte tento skvělý recept, který vás svojí chutí dost možná vrátí do minulosti. Určitě ho totiž vařily i vaše babičky.
Kdybyste se vašich babiček zeptali, jaké jídlo vařily v minulosti nejčastěji, nejspíš by vám řekly, že právě tento pokrm. Díky tomuto receptu získáte lahodné a šťavnaté maso i s přílohou. Stačí, když budete postupovat podle tohoto receptu a získáte vydatnou večeři bez potíží a problémů. Recept byl dříve dost využíván, protože je rychlý a především ekonomický.
Co budete potřebovat
- Strouhanka – 2 šálky
- Voda – 1 šálek
- Mleté maso – 500 gramů
- Cibule – 1 kus
- Česnek – 3 stroužky
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Vejce – 1 kus
- Rostlinný olej
- Máslo – 20 gramů
- Rýže – 1 šálek
Je to velmi jednoduchý recept
Ještě před tím, než se pustíte do vaření, rýži několikrát důkladně propláchněte. Dále si smíchejte 100 g strouhanky s vodou. Nechte 5 – 10 minut nabobtnat. Česnek a cibuli rozemelte co nejjemněji, můžete k tomu použít mixér. Přidejte tuto směs k mletému masu. Maso s cibulí a česnekem si osolte a promíchejte vidličkou nebo stěrkou.
Nabobtnalou strouhanku si rozprostřete na mleté maso, rozbijte vejce a zasypte mletým černým pepřem. Masovou hmotu nejprve promíchejte vidličkou, poté můžete míchat rukama. Poté si z mletého masa vytvořte placičky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Placičky smažte na středním plamenu, 2 minuty z každé strany.
A je skoro hotovo
Poté na čistou pánev nasypte rýži a smažte 3 minuty. Rýži zalijte vroucí vodou a vařte ji pod pokličkou na mírném ohni 5 minut. Přidejte k rýži masové placičky a duste pod pokličkou ještě dalších 10 minut. A to je vlastně všechno. Toto je velmi vydatná večeře, která je hotová během chvilky. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář