Tento lahodný recept je svou jednoduchostí skvělým pomocníkem, když nevíte co udělat k obědu. I tak ale dokáže svou chutí překvapit.
Jednoduché pokrmy, jako je tento, lidé začali v posledních dobách stále více vyhledávat. Dělat něco složitého vám zabere totiž spousta času a krom toho jednotlivé ingredience vás mohou vyjít také pěkně draho. Naštěstí však existují takové recepty, díky kterým vytvoříte tak chutné jídlo, že byste to dle jejich jednoduchosti v životě neřekli. Podívejte se tak na tuto lahodnou vepřovou plec s bramborem, která vás jistě svou jedinečností uchvátí.
Recept na lahodnou plec
Ještě než přejdete k receptu, je dobré vědět, že dle libosti jej můžete sami upravovat. Pokud máte rádi maso jinak zpracované, rozhodně se nebojte použít fantazii a udělejte si pokrm jaký jen chcete. To samé platí například i s časem pečení. Každá trouba je jiná a samozřejmě každý má rád plec jinak upečenou, takže opět si můžete dělat to, co vy chcete. Než se vrhnete do kuchyně, ujistěte se, že máte následující ingredience:
- čerstvé brambory
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
- cibule
- rajčata
- libová vepřová plec
- červená paprika
- mouka
Jednoduchý postup
- Brambory nakrájené na silnější plátky vložte do naolejovaného pekáče, osolte a opepřete je. Nakrájejte cibuli a rajčata na kroužky a vložte je na brambory.
- Nyní si připravte a omyjte vepřovou plec, kterou nakrájejte na větší kousky (nebo dle libosti).
- Vezměte misku, do které nasypte mouku spolu s červenou paprikou, abyste vytvořili směs na maso.
- Plec osolte a obalte ve vytvořené směsi a následně jej předsmažte na pánvi.
- Osmažené maso nyní položte na brambory, obalte pekáč z vrchu alobalem a vložte pokrm do trouby nastavené na 220 stupňů.
- Po hodině až hodině a půl pečení by mělo být maso i brambory krásně měkké.
- Ještě než se pustíte do servírování, sundejte alobal a nechte ještě půl hodiny v troubě, aby mohl pokrm dostat tu správnou šťávu.
- Dobrou chuť, můžete podávat!