Sekaná, která ale není sekaná. Jsou to plněná kuřecí prsa sýrem a šunkou poskládaná na sobe a zapečená v trojobalu. Úžasný recept jako z prvotřídní restaurace

Kuřecí maso je v poslední době čím dál tím víc oblíbené a není se čemu divit. Je dostupné a zároveň i lahodné, v kombinaci se sýrem a šunkou se nedá odolat.

Chcete udělat trochu větší oběd? Tento pokrm vám bude stačit i na tři dny, jelikož je sytý a v lednici i vydrží. Navíc se nemusíte bát, že byste se jej během této doby přejedli. Chutná totiž naprosto skvěle a jakmile jej na další den ohřejete v mikrovlnce, tak ani nepoznáte, že vlastně není čerstvě udělaný.

Ingredience a postup přípravy masa

Budete potřebovat:

  • Čtyři kila kuřecích prsou
  • Půl kila šunky (Nejlépe nejvyšší jakosti, ale výběr je na vás)
  • Osm kusů vajec
  • Půl kila sýru (Opět je na vás, jaký zvolíte, ale stačí klasický eidam)
  • Půl kila mouky
  • Tři sta gramů strouhanky
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Slunečnicový olej dle potřeby
  • Potravinářskou fólii
  • Nůž
  • Větší pánev

Nejprve začněte zpracovávat kuřecí prsa. Měli byste je řádně umýt, jelikož kuřecí maso obecně je hodně náchylné na různé nemoci. Jakmile to budete mít, vrhněte se na nakrájení prsou. Nemusíte na malé kousky, spíše na tenčí plátky. Poté je položte, zakryjte potravinářskou fólií a naklepejte, aby byla krásně tenká.

Je to jednoduché a chutné

Nyní si vezměte sýr a šunku a obojí nakrájejte na tenčí plátky. První plátek kuřecích prsou položte, potřete solí a pepřem dle chuti a vyskládejte na něj nejprve šunku a poté sýr. Překryjte dalším plátkem kuřecího prsa a stejný postup opakujte do té doby, dokud vám nedojdou ingredience. Ukončit to samozřejmě musíte kuřecím prsem, aby vše drželo pohromadě.

Vše následně spojte a ujistěte se, že to drží při sobě. Zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici na cca jednu hodinu odpočinout. Nyní si vytvořte trojobal. To znamená do jednoho talířku mouku, do druhého rozšlehaná vejce (můžete do nich přidat trochu mléka) a do třetího strouhanku. Kvádr z masa v nich postupně a důkladně obalte. Vezměte si velkou pánev a naplňte ji olejem skoro až po okraj.

Pokud není dostatečně velká, můžete využít například hlubší plech. Olej rozehřejte a maso do něj dejte ze všech stran osmažit dozlatova, mezitím si můžete rozehřát troubu na 140 stupňů. Po osmažení masa jej vložte do trouby na cca jednu hodinu, aby se zevnitř krásně propeklo. Nyní máte hotovo a pokrm můžete podávat buďto jen tak, či se zeleninou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]