Tak trošku jinak plněná sekaná: Připravte si ji a budete zírat, říkáme ji „Vesnický rohlík z mletého masa“

Jakmile jednou vyzkoušíte upéct tuto sekanou, uvidíte, že se vás všichni, kdo ji ochutnají, budou ptát na recept. A přitom je to tak jednoduché.

Sekaná je jídlo, kterým se zavděčíte především všem mužům. Je to jednoduché, ale zároveň velmi dobré. A také nemusíte trávit celé dopoledne v kuchyni. Tento recept je vlastně také na sekanou, ale náplň v ní je velmi neobvyklá. Ale jakmile jednou ochutnáte, nebudete ji chtít dělat jinak. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

Na sekanou

  • 600 g mletého masa
  • vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • lžička papriky

Na náplň

  • 400 g bílého zelí
  • cibule
  • mrkev
  • 200 g žampionů

Je to velmi jednoduché

Nejprve si připravte náplň. Žampiony očistěte a nakrájejte na kousky. Smažte je na suché a rozpálené pánvi, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Očistěte si cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Do pánve přidejte trochu oleje a poté cibuli a mrkev. Za pravidelného míchání vše smažte 3-4 minuty.

Přidejte nadrobno nakrájené zelí, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Za častého míchání smažte tuto náplň přibližně 10 minut. Poté ji přendejte do mísy a smíchejte s nakrájenou zeleninou. Nechte vychladnout. Nyní si připravte masovou směs. Mleté maso si dejte do hluboké mísy. Přidejte vejce, papriku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Výslednou kompozici promíchejte, nejlépe to jde rukama.

A máte skoro hotovo

Z masa si nyní udělejte několik větších kuliček. Potom položte každou karbanátku na kousek potravinářské fólie a rozválejte ji na placku. Doprostřed sekané dejte asi 2 lžíce náplně a rozprostřete ji. Pomocí potravinářské fólie tuto placku srolujte do podoby rolády. Tyto kousky sekané položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je trochou oleje. Pečte asi 40 minut při 190 stupních. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]