Skutečně nejlepší recept na palačinky, který bohužel nikdo doposud neznal

Potřebné suroviny na přípravu palačinek

Než se pustíte do smažení, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 20 gramů sušeného droždí
  • 5 šálků mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíci krupicového cukru
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku soli

Jak postupovat při přípravě nadýchaných palačinek?

Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ty umístěte prozatím do lednice a chlaďte. V míse si dále rozmíchejte žloutky spolu s mlékem, sušeným droždím, krupicovým cukrem, rozpuštěným a vychladlým máslem, prosátou hladkou moukou a solí. Nakonec do homogenní směsi ještě zakomponujte slunečnicový olej a sníh, který ušleháte z vychladlých bílků.

Tvoření a smažení nadýchaných palačinek

Z připraveného těstíčka tvořte palačinky. Na rozpálenou pánev s trochou slunečnicového oleje nalijte přiměřené množství těsta a krouživými pohyby jej rozlijte po celé ploše. Smažte z obou stran dozlatova.

Servírování palačinek

Usmažené palačinky se budou skvěle hodit k snídani nebo i na svačinku. Lahodné budou nejen s marmeládou, tvarohem, Grankem, Nutellou nebo skořicovým cukrem, ale i s čerstvým ovocem. Vkládat do placek můžete třeba loupaná a strouhaná jablíčka, nakládané meruňky a banány. Podávejte s oblíbeným teplým nápojem. Dobré chutnání.

Tipy na závěr

Snadno si připravíte i kakaové palačinky. Stačí jen do těstíčka přidat trochu kakaového prášku nebo Granka. Z upečených palačinek lze sestavit i chutný dort. Jednotlivé vrstvy promažte například Pribináčkem a vyskládejte na sebe. Prokládat můžete palačinky i jakýmkoliv ovocem. Nakonec vše přelijte čokoládovou polevou, nechte ztuhnout v lednici a skvostný dezert je na světě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]