Sladké květinky z tvarohového těsta, kterými vytřete zrak každé návštěvě

Já i mé děti si na tvarohu pochutnáváme. Někdy přecením naše možnosti a nakoupím ho příliš mnoho. Tehdy se dá skvěle zužitkovat v následujícím receptu do úžasných jedlých květinek.

Hlavním rysem tohoto pečiva je jeho tvar. Připomíná totiž květiny, a proto jim doma říkáme chryzantémy. Tyto květinky ráda peču v zimě, kdy se čeká na první jarní květy. Roztomilé pupeny z tvarohového těsta okamžitě zahřejí atmosféru. Nemluvě o jejich opojné vůni. Moje nejstarší dcera ráda trhá okvětní lístky jako sedmikráskám. Tyto květy však mají tu velkou výhodu, že jsou jedlé.

Budete potřebovat tyto ingredience

  • Pšeničná hladká mouka – 250 g
  • Cukr – 100 g
  • Změklé máslo – 100 g
  • Tvaroh – 300 g
  • Prášek do pečiva – 1 lžička
  • Vanilkový cukr – 8 g
  • Špetka soli

Návod na přípravu receptu

V míse smíchejte tvaroh, změklé máslo, sůl a vanilkový cukr. Krátce promíchejte lžící a poté vše důkladně rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Mouku a prášek do pečiva prosejte a postupně vmíchejte do tvarohové směsi. Musí vám vzniknout měkké těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Možná budete potřebovat o něco více mouky.

Těsto si rozdělte na 20 stejných dílů a každý z nich vytvarujte do kuličky. Nechte na chvíli odpočinout v chladničce. Kuličky poté pomocí válečku rozválejte na tenký podlouhlý plát, který následně přeložíte napůl a lehce přitlačíte.

Pozor, aby se vám strany cela nespojily. Nakonec proveďte řezy podél hřbetu. Pásek pak srolujete, až vám vznikne tvar květu. do tvaru květu. Okvětní lístky opatrně zploštěte.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia. Vytvořené kytičky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na zhruba 15 až 20 minut. Po vytažení z trouby nezapomeňte kytičky posypat moučkovým cukrem. Pokud chcete své hosty překvapit, můžete vytvořit malé kytice. Kytičky jednoduše navlékněte na tyčinky a převažte stuhou. Skvěle se také budou hodit jako doplněk jedlých dárkových kytic. Určitě je vyzkoušejte!

Níže si prohlédněte celý recept i s video postupem:

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]