Slupky z brambor jsou podceňovaným přírodním hnojivem

Slupky z brambor má většina lidí za odpad. Přitom mají více pozitiv, než si myslíme. Třeba umí prospět našim rostlinám. Dají se považovat za velmi dobré a silné přírodní hnojivo. Jsou tak cestou, jak se při pěstování jakýchkoliv rostlin vyhnout chemii a jak zároveň zajistit, že vaše rostliny budou krásné a budou mít i dokonalou úrodu.

Proč slupky z brambor?

Proč jako přírodní hnojivo použít právě slupky z brambor? Je to celkem jednoduché. Mezi hlavní pozitiva rozhodně patří to, že jsou zdrojem škrobu, stejně jako jsou i dobrým zdrojem draslíku. To je kombinace, která nejenom zajistí, že se rostlinám bude lépe dařit, ale také zajistí, že se jim vyhnou škůdci.

Vhodné jako ochrana rostlin

Nejenom, že bramborové slupky podpoří růst rostlin a kvalitu jejich úrody. Zapomínat nelze také na to, že jim mohou pomoci udržet je zdravé. Hlavně proto, že se jim budou vyhýbat škůdci. Slupky z brambor se hodí, pokud vás na zahradě trápí například mandelinka bramborová, pokud se zde objevují slimáci, ale i hlemýždi.

Jsou hnojivem univerzálním

Slupky z brambor obsahují hlavně draslík, který dnes potřebuje většina rostlin. Díky tomu je můžeme označovat jako univerzální přírodní hnojivo, které lze využít na většině vašich záhonů. Primárně je doporučováno použití u jahod, rybízu, ale i malin nebo angreštu.

Zde budete doslova zírat, jak velké, kvalitní a chutné plody budete sklízet. Hodí se ale i pro použití i ovocných stromů, stejně jako na zelí, nebo například okurky.

Použití je jednoduché

Jak slupky z brambor použít? Vždy když doma nějaké vytvoříte, tak je dejte uschnout. Takto je poté skladujte v uzavřené nádobě. Dále je vložte do vroucí vody, ve které je necháte 3 dny louhovat. Vzniklou vodou zalijete své rostliny a dané slupky z vody můžete nasekat a buď zahrabat do zeminy, nebo s nimi záhony jednoduše posypete. A je to. Za pár měsíců poznáte, jak dobrý krok to byl.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]