Neztrácejte čas mačkáním, tvarováním a hnětením. Hotový a křupavý chléb je někdy mnohem lepší, než si s děláním těsta kazit den.
Jedna z věcí, která nás většinou od pečení zastaví je, udělat pracné těsto. I někteří kuchaři se bojí ho dělat, protože udělat dobré těsto je někdy opravdu oříšek. Pokud se bojíte, že těsto bude bez chuti, nenakyne, a nebo bude vevnitř syrové, není nic jednoduššího, než použít kupovaný hotový chléb. Ale ne obyčejný chléb, nýbrž toastový chléb. Všimli jste si někdy, jakou má strukturu? Je ideální pro vyvalování i vykrajování, a krásně vám nahradí těsto pro tento recept.
Co budete potřebovat
- 4 brambory
- 1 lžička soli
- 20g másla
- 0,5 lžičky pepře
- 8 plátků toastového chleba
- 2 vejce
- dle chuti koriandr a slunečnicový olej
A můžete jít vařit
Brambory si oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte ve vroucí vodě až do úplného změknutí. Brambory rozmačkejte společně s máslem, bylinkami a kořením. Pokud máte rádi česnek, můžete si ho tam přidat. To stejné platí pro všechno ostatní koření.
Z jednotlivých plátků chleba odřízněte kůrku. Kůrky nevyhazujte, ale udělejte si z nich strouhanku. Kousky chleba vyválejte válečkem do tenkých plátků. Teď budete potřebovat trochu vody, abyste si z plátků chleba udělali kapsy.
Namočte si plátek do vody, doslova, na 2 sekundy maximálně. Do středu dejte náplň a všechny rohy slepte dohromady. Vytvoří se vám něco jako kapsa. Trochu stlačte, abyste získali správný tvar. Chleby obalte ve vajíčku a pak ve strouhance a smažte na rozpáleném oleji na pánvi, dokud nebudou chleby hotové.