Lahodné mleté řízky pod kožichem ze sýrové směsi a majonézy: Vynikající recept mé 92leté babičky

Mleté maso lze připravit v mnoha variacích. Recept se sýrem, vejcem a bylinkami je ideální volbou, navíc nezabere příliš času a není třeba mnoho surovin.

Pokud máte doma mleté maso a tak nějak nevíte, co si z něj připravit, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Zvládne ho připravit snad každý kuchař a hotový je během několika minut. Pochutná si na něm celá vaše rodina a dost možná se stane, že zmizí ze stolu, ani nebudete vědět jak. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Pokud nemáte rádi například rajčata, tak je můžete úplně vynechat. I bez nich to totiž bude opravdu moc dobré. Potřebovat tedy budete:

  • 600 g mletého masa
  • 10 g soli
  • 5 g pepře
  • 5 g provensálských bylinek
  • 2 vařená vejce
  • 100 g sýra
  • 50 g majonézy
  • 1 rajče

Je to opravdu jednoduché

Nejprve mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu sůl, černý pepř a provensálské bylinky. Vše dobře promíchejte. Na plech si dejte pečicí papír a na něho začněte dávat vytvarované řízky z mletého masa. Rajčata si nakrájejte na malé kousky a dejte je do malé misky. Uvařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je k rajčatům.

Přidejte majonézu a strouhaný sýr, vše důkladně promíchejte. Touto vzniklou směsí potřete každý z řízků. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut, dokud nebude maso úplně propečené. Mezitím, co se vám bude maso péct, si můžete připravit nějakou přílohu. Ideální jsou brambory a nebo bramborová kaše. No a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!