Snadný a lahodný recept na lahodný jablečný koláč bez cukru a mléka

Chcete-li se během zimy zahřát, dobrý jablečný koláč je ideální možností. Je stejně dobrý jako od našich babiček až na to, že tato sladkost je odlehčená, vhodná pro nízkokalorickou stravu. Díky snadnému receptu tohle vše získáte a kousnete do dobrého ovoce při každém soustu. Příprava je přitom jednoduchá, docela rychlá a pochutná si na něm celý rodina. Nemusíte se přitom bát, že se vaše děti budou ládovat nezdravým sladkým koláčem. Naopak do nich dostanete spoustu ovoce!

Výhody jablek

Díky vysokému obsahu antioxidantů, polyfenolů a kvercetinu chrání jablko před zažívacími útoky. Studie to dokazují. Ovoce je velmi bohaté na pektiny a antioxidanty, které mají schopnost zachycovat těžké kovy a usnadnění průchodu střevem a čistí trávicí systém. Podle studie má jablko významné výsledky také při hubnutí. Jeho bohatství na pektin a nízký kalorický příjem pomáhá snadno zhubnout. Ovoce je účinné v boji proti obezitě.

Složení

Vše, co do tohoto jablečného koláče dáte, bude mít dobrý vliv na vaše zdraví, takže se za konzumaci nemusíte proklínat, ani se obviňovat, že dáváte svým dětem nezdravou sladkost. Podívejme se, co budete potřebovat na přípravu tohoto jedinečného, zdravého a lahodného dezertu. Před začátkem si připravte:

  • 2 vejce
  • 6 jablek
  • 40 g medu
  • 20 g margarínu
  • 10 cl rostlinného mléka dle vlastního výběru
  • 1 balíček suchého droždí
Fotografie: Pixabay

Příprava

Vejce a med rozšlehejte ve velké misce. Do těsta přidejte rozpuštěné máslo a mléko. Pak promíchejte. Přidejte mouku, prášek do pečiva a prosátou solnou směs a poté promíchejte. Oloupejte jablka škrabkou a poté nakrájejte na malé tenké plátky.

Přidejte jablka do směsi. Nalejte těsto do máslové formy. Předehřejte troubu a pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů. Před vyndáním z formy nechte koláč vychladnout. Nyní je čas pochutnat si na lehkém koláči. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]