Sušenky z tvarohového těsta plněné vlašskými oříšky

Svátky se nezadržitelně blíží a mnoho hospodyněk jistě přemýšlí, jaké cukroví letos pro rodinu a známé upeče. Zkuste letos něco neobvyklého. Upečte si sušenky z tvarohového těsta s vlašskými oříšky. Dokonale doplní šálek teplého kakaa, nebo čaje.

Potřebné suroviny na sušenky z tvarohového těsta

Na přípravu těsta si obstarejte:

  • 250 gramů měkkého tvarohu (v alobalu)
  • 100 gramů másla při pokojové teplotě
  • 200 gramů hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Na náplň budete potřebovat:

  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce vlašských oříšků jemně mletých (nahradit lze arašídy)

Jak postupovat při přípravě sušenek s oříšky?

V míse si smíchejte změklé máslo spolu s tvarohem. Pak do směsi na dvakrát přisypte hladkou mouku a prášek do pečiva. Vypracujte ideálně rukama hladké a homogenní těsto, které by nemělo lepit. To posléze zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice chladit na čtvrt hodiny.

Mezitím si připravte náplň. Vlašské oříšky mixérem rozemelte na jemný prášek a smíchejte v menší misce spolu s moučkovým cukrem.

Tvoření sušenek a fáze pečení

Až těsto vychladne, vyjměte jej z lednice a rozdělte na dvě poloviny. Pak z něj vyválejte dva tenčí pláty a tvořte sušenky dle svého uvážení. Můžete se inspirovat i následujícími fotografiemi.

Lze udělat sušenky mřížkované, nebo jakési rohlíčky.

Vždy nezapomeňte jednotlivé sušenky naplnit ořechovým posypem.

Jednotlivé kusy těsta, které budete mít naplněné pak naskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Servírování sušenek

Až budou sušenky dopečené, můžete je před podáváním posypat moučkovým cukrem. Uskladnit je lze v suché a čisté sklenici s víkem. Místo je ideální chladné a temné. Pro dokonalejší chuť a vzhled se také hodí na sušenky čokoládová poleva. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]