Připravte si ta nejlepší domácí švestková povidla. Opravdu skvělý recept bez zbytečného cukru

Tato švestková povidla jsou nejen jednoduchá na přípravu, ale především jsou chuťově opravdu velmi dobrá. Vyzkoušejte je.

Kupujete v obchodě často povidla? A víte o tom, že jejich příprava opravdu není tak složitá, jak se může zdát? Můžete si je vy sami připravit doma, hotové je budete mít za chvilku a do toho jsou chuťově opravdu velmi dobrá. A jakmile jich někdo z vašich blízkých ochutná, hned po vás bude chtít recept. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 250 g vlašských ořechů
  • 750 g cukru
  • 2,5 kg švestek

Je to opravdu moc jednoduché

Nejprve švestky zbavte pecek, poté je nakrájejte a dejte do nějakého velkého hrnce. Přidejte ještě cukr a hrnec nechte při pokojové teplotě, dokud švestky nepustí šťávu. Poté, co se cukr skoro rozpustí, dejte hrnec na střední oheň, dokud se nevytvoří dostatek tekutiny. Je totiž nutné, aby se marmeláda nelepila na hrnec. Zvyšte oheň a džem vařte, dokud se nezredukuje a nezhoustne. Stále míchejte.

Když džem dosáhne 105 stupňů, přidejte ořechy, promíchejte. Pokud nemáte speciální teploměr, otestuje sirup na malém talířku. Džem nechte ještě párkrát provařit, ale nikdy nepřestávejte míchat. Džem si přelijte do čistých a vysterilizovaných sklenic umístěných na kovovém tácu. Uzavřete je čistými a sterilizovanými víčky, a poté je odneste do spíže nebo sklepa.

A máte hotovo

No a to je vlastně všechno. Při přípravě těchto povidel musíte být opravdu opatrní, abyste se nepopálili. Povidla jsou totiž vařící a sklenice tím pádem budou také horké. Hotová povidla si můžete namazat na nějaké pečivo a nebo z nich upéct něco dobrého. Pokud jste měli strach, že byste domácí povidla nezvládli udělat, stačí postupovat podle tohoto receptu. Nebojte se, zvládne to každý, i začátečník. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*