Pamatujete si lahůdku na fotce? Vzpomínáme na nejlepší domácí recept! Zvládne ho připravit každý, je hitem podzimních večeří

Příprava knedlíků je sice trošku náročnější, ale není to nic, co by člověk nezvládl. Tento recept je velmi jednoduchý, takže ho zvládne každý.

Mnoho lidí miluje knedlíky plněné nějakým ovocem, a je dost možné, že i přes to, že je máte rádi, moc často je neděláte, protože u toho vždy strávíte celé odpoledne. I z toho důvodu tu pro vás máme připravený recept, který je naprosto jednoduchý a zvládne ho úplně každý. Nevěříte? Tak v tom případě ho rozhodně vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 50 gramů brambor
  • cca 150 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • švestky
  • mletá skořice
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce strouhanky
  • 10 gramů másla

Je to opravdu jednoduché

Brambory si oloupejte, opláchněte a dejte uvařit do mírně osolené vody. Vodu slijte, brambory osušte a rozmačkejte. Nechte úplně vychladnout. Švestky omyjte, osušte a každou rozkrojte a zbavte pecky. Do středu každé švestky nasypte trochu cukru a ještě špetku skořice. K bramborám přidejte mouku, vejce a špetku soli. Vytvořte těsto, ze kterého vytvarujte válec a nakrájejte na silnější plátky.

Do každého plátku těsta dejte švestku, okraje spojte a vytvořte kouli. Do hrnce nalijte velké množství vody a osolte ji. Vložte do ní knedlíky a vařte je asi 4 minuty od chvíle, co vyplavou na povrch. Poté je pomocí lžíce dejte na talíř. Na pánvi si orestujte strouhanku, přidejte k ní máslo a pořádně promíchejte. Knedlíky touto směsí posypte a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]