Tyto malé buchtičky zapečené s náplní ze švestkových povidel vás dostanou svou chutí

Kynuté buchty, jako jsou tyto, dokážou zlepšit jakýkoliv den, nehledě na to, jak moc náročný byl. Švestková náplň jim dodává říz, který vás jen tak neomrzí. 

Měli jste náročný den v práci či ve škole a jediné co chcete, je si trošku odpočinout a zapomenout na starosti běžného života? Někdy si stačí jen lehnout, někdy ovšem ani to nepomůže a hlavou se vám i tak budou honit černé myšlenky. Proto je dobré mít v záloze plán, třeba upečení těchto chutných buchet s náplní ze švestkových povidel. A pokud byste náhodou švestky moc nemuseli a nebo by vás nějakým zázrakem omrzely, jednoduše je nahraďte za tvarohovou či čokoládovou náplň.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Hladká mouka – 600 g
  • Teplé plnotučné mléko – 350 ml
  • Cukr krystal – 3 lžíce
  • Vejce – 1 kus
  • Žloutek – 2 kusy
  • Sůl – špetka
  • Droždí – 30 g
  • Rozpuštěné máslo – 80 g

Náplň:

  • Švestková povidla – 30 g

Dále:

  • Rozpuštěné máslo – 80 g
  • Rozšlehané vejce – 1 kus

Nalijte do mísy teplé plnotučné mléko a přidejte do něj cukr krystal a droždí. Směs promíchejte a nechejte ji odležet na 10 až 15 minut, než vzejde kvásek. Poté do mísy prosejte hladkou mouku a přidejte i sůl, rozklepnuté vejce, oddělené žloutky a vše důkladně prohněťte, dokud se suroviny nespojí v jedno těsto.

Nakonec do těsta přidejte i rozpuštěné máslo. Hotové těsto nechejte ve větší míse a tu zakryjte potravinářskou fólií, dejte ji na teplé místo a nechejte těsto kynout cca 30 minut. Poté dejte těsto na pracovní plochu a rozválejte ho na tloušťku jednoho prstu. Rozdělte ho dle libosti na čtverce či obdélníky.

Na okraj každého jednotlivého kousku naneste povidla ze švestek a přetáhněte okraje doprostřed přes náplň, poté těsto srolujte. Hotové buchtičky dejte na plech, který jste si předtím vyložili pečicím papírem. Dejte je těsně k sobě. Potřete je rozpuštěným máslem a vyčkejte ještě dvacet minut, než nakynou.

Vejce rozklepněte do mističky a rozšlehejte ho, poté s ním všechny buchty potřete. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchty péct cca 25 minut, dokud nechytnou krásnou barvu. Poté je zasypejte moučkovým cukrem a můžete je podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*