Takto mají vypadat a také chutnat správné karbanátky

Karbanátky jsou velmi známým, populárním a v podstatě i jednoduchým jídlem. Ne každý je ale dělá správně. Pokud ty vaše nejsou dokonalá, používáte buď špatné suroviny, nebo špatný technologický postup. Společně se podíváme na to, jak zajistit, aby bylo vše správné. A nic složitého v tom nehledejte.

Ingredience na karbanátky

Základem musí být správné ingredience. Každý ví, že jsou vyrobeny z mletého maso. To je ale třeba jak správně ochutit, tak je třeba ho také správně spojit. Jak na to? Stačí mít tyto ingredience:

  • 500 g masa
  • 200 g chleba
  • 90 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 100 ml vody
  • Trocha mouky

Začněte chlebem

Chléb je v tomto případě náhradou strouhanky, kterou používá většina lidí. Je to ale velká chyba. Základem je chleba bez kůrky namočit do vody, potom zmáčknutím přebytečnou vodu odstranit a následně odvážit přesně 200 gramů tohoto pojiva.

Připravte směs

Když je chleba připravený, už je možné postoupit dále, k přípravě směsi na karbanátky. A to tak, že začnete do mlýnku nejprve dávat maso, poté také cibuli, česnek i samotný chleba. Právě mletí zajistí surovinám jemnou konzistenci. Potom stačí přidat sůl a pepř a už můžete začít se zpracováním směsi. Bude se vám lehce lepit na ruce, což je v pořádku.

Vytvářejte jednotlivé karbanátky

Nyní začněte ručně tvořit jednotlivé karbanátky. Snažte se o podobné velikosti, což se podepíše i na tom, že budou ve stejný čas hotové. Následně každý karbanátek jenom lehce obalte v mouce. I na to řada lidí zapomíná, přitom mohou pomůže s vytvořením zajímavé krusty.

Jedině na pánvi

Zapomeňte na troubu, nebo na gril. Karbanátky by se měly smažit vždy na pánvi, v oleji. Nemusí ho být mnoho, jelikož nějaký tuk pustí i samotný karbanátek. Smažte z obou stran, dokud nebude kompletně tepelně upraven. Následně můžete podávat. Nejlépe s bramborovou kaší, bramborem, ale i s chlebem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]