Horké sendviče se v Německu nazývají „Brötchen“. Jedná se o malé krajíčky chleba pokladené různými náplněmi a smažené na pánvi nebo pečené v troubě.
Horké sendviče, známé také jako „Brötchen“, mají dlouhou historii spojenou s kuchyní střední Evropy, zejména s Německem. Jejich počátky sahají až do 19. století, kdy byly populární jako rychlý a sytý způsob stravování v rušném městském prostředí. Původně byly horké sendviče jednoduché, často pouze s vrstvou sýra nebo šunky na kousku čerstvého chleba. Během let se však recepty na horké sendviče vyvíjely a obohacovaly o různé ingredience podle regionálních preferencí a sezónní dostupnosti surovin.
Horké sendviče s náplní z uzenin, okurky a kopru
Horké sendviče se staly ikonickým prvkem německé kuchyně a jsou oblíbené pro svou jednoduchost, výživovou hodnotu a vynikající chuť. Dnes jsou často podávány jako snídaně, oběd nebo svačina a jsou oblíbené po celém světě jako rychlá a chutná alternativa klasických sendvičů. Jejich popularita přetrvává i v moderní době, kdy se recepty na horké sendviče stále inovují a přizpůsobují aktuálním trendům a preferencím. Prozradíme vám, jak si tyto oblíbené horké chlebíčky připravit doma.
Ingredience na horké sendviče
- tvrdý sýr – 200 g;
- nakládané okurky – 3 ks;
- klobása – 300 g;
- sůl – špetka;
- mletý černý pepř – špetka;
- majonéza;
- kopr – svazek.
Lepší zapečená kuřecí stehýnka jste bezpochyby ještě nejedli. Chutnají jako z luxusní restaurace
Příprava teplých sendvičů
Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Okurky a klobásu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k sýru. Náplň osolíme, opepříme a ochutíme majonézou, promícháme. Kopr nasekáme nadrobno, přidáme do náplně a promícháme. Chléb (nebo například bagetu) nakrájíme na plátky, vršek každého plátku namažeme náplní. Pečeme v troubě na 200 stupňů 15 minut.
Připravte si tuto rychlou a vydatnou snídani. Náplň může být různorodá: klobása, šunka, sýr, rajčata, cibule, houby, slanina, vejce atd. Horké sendviče mohou být buď samostatným jídlem, nebo svačinou. V Německu existuje mnoho druhů horkých sendvičů, které se liší přísadami a metodami přípravy.
Napište komentář