Jednoduchý, ale přitom velmi chutný salát, který doplní každý pokrm, si můžeme připravit z několika základních ingrediencí. I přesto dokáže každý pokrm ozvláštnit.
Salát, který je nenáročný nejen na potraviny, ale i na čas a zároveň dokáže ozvláštnit každý pokrm, je ideálním receptem pro každou hospodyni. Můžeme po něm sáhnout ve chvíli, kdy si nevíme rady s originální večeří nebo k nám dorazí nečekaní hosté, které ale chceme jídlem překvapit.
Ingredience potřebné na přípravu originálního salátu:
- 4 vařená vejce
- 2 okurky
- 150 gramů tvrdého sýra
- 100 gramů konzervované kukuřice
- 2 stroužky česneku
- kopr, sůl, koření
- zakysaná smetana nebo majonéza
Jednoduchý postup o několika krocích
Jako první si dáme vařit vejce, která necháme ve vodě minimálně 12 minut, abychom měli jistotu, že jsou uvařená natvrdo. Během toho, co se nám připravují, si vezmeme okurku, kterou očistíme a nakrájíme na malé kostky. Vejce si oloupeme a nakrájíme na stejné rozměry. Vezmeme si půl svazku kopru, který si nasekáme najemno a ve vedlejší misce jej promícháme s majonézou.
Lahodný babiččin salát z dob Československa je posledním poctivým receptem
Lahodná omáčka, které dodá salátu chuť
Do misky, kde je majonéza a kopr, přidáme také prolisované stroužky česneku. Pokud chceme omáčku v odlehčené verzi, majonézu jednoduše vyměníme za zakysanou smetanu. Takto připravenou omáčku smícháme s okurkou a vejcem. Směs můžeme také dosolit a případně dokořenit oblíbeným kořením.
Použít můžeme cokoliv, co doma máme
Aby byl salát pestrý nejen chuťově, ale i barevně, přidáme do něj také konzervovanou kukuřici. Sáhnout můžeme ale také po hrášku nebo fazolkách, vše záleží na naší fantazii a zásobách. Takto připravenou směs zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme do lednice vychladit. Následně můžeme jednoduše podávat jako součást večeře nebo lehké občerstvení.
Napište komentář