Tip na rychlou a chutnou večeři: Smažená kuřecí stehýnka

Fast foody jsou velmi populární, co se týká stravování v jednadvacátém století. Šetří čas a strávník je má rychle na stole. Jejich nutriční hodnota je však nulová. Tato smažená kuřecí stehýnka jednoznačně předčí všechny kupované produkty. Jsou dokonale šťavnatá a křupavá. Hodit se budou jak na oběd, tak i k rodinné večeři.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu křupavých kuřecích stehýnek?

Než se pustíte do vaření, připravte si tyto ingredience:

  • 1 kilogram kuřecích stehýnek
  • 200 mililitrů vody a mléka (zhruba ve stejném poměru)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • sůl a mletý pepř dle potřeby
  • grilovací koření dle preferencí
  • chilli koření (nemusí být)

Jak postupovat při přípravě kuřecích stehýnek?

Nejprve si omyjte kuřecí stehna a řádně je osušte papírovými utěrkami. Pak maso vložte do hlubokého hrnce, přelijte vodou s mlékem a duste na mírném ohni pod poklicí zhruba 20 minut. Mezitím si v misce promíchejte hladkou mouku spolu s kořením dle preferencí a v další míse si rozšlehejte vejce spolu s trochou soli. Až se kuřecí stehýnka uvaří, vyjměte je, nechte chvíli vychladnout a poté obalujte ve vejcích a následně v kořeněné mouce.

Smažení kuřecích stehýnek a jejich servírování

Dále si rozpalte v hlubší pánvi dostatečné množství slunečnicového oleje a obalená kuřecí stehýnka smažte ze všech stran dozlatova. Po usmažení nechte okapat tuk na papírových utěrkách a podávejte například s oblíbeným pečivem.

Hodit se budou i hranolky či opékané brambory. Jako oblohu lze zvolit čerstvou zeleninu dle preferencí. Ochutit porci můžete studenými omáčkami typu kečup nebo tatarka. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Obdobným způsobem můžete připravit nejen kuřecí stehna, ale také křidýlka nebo kousky kuřecích prsíček. Tento pokrm bude výrazně zdravější než ze zmíněného fast foodu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]