Nejlepší tiramisu dort od kamarádky cukrářky, dokonce bez mouky a chuť je naprosto lahodná!

Znáte tiramisu? Populární dezert z Itálie? Jistě ano, jelikož dnes je na menu v mnoha restauracích a řada lidí si ho připravuje také doma. To můžete i vy. Pozor ale na to, jaký recept zvolíte. Aby byl výsledek dokonalý, je třeba dobře vybírat ten pravý postup. Když zvolíte ten náš, rozhodně neuděláte chybu. Unikátem tohoto receptu není jenom dokonalá výsledná chuť, ale i to, že dort zvládnete bez mouky. Skutečně je to možné? Přesvědčte se!

Co budete potřebovat na základ:

Začneme základem dortu Tiramisu, kde se můžete sami přesvědčit o tom, že v předpisu surovin skutečně není žádná mouka. A co tam tedy je a co budete používat? Podívejte se na soupis ingrediencí:

  • 110 gramů másla
  • 110 gramů kvalitní tmavé čokolády
  • 3 vejce
  • 100 gramů cukru
  • 10 gramů kakaového prášku
  • 1 špetku soli

Nezapomínejte také na to, že váš Tiramisu dort musí mít i krém, který mu dodá tolik jedinečnou a všemu obdivovanou chuť. Sice je zde soupis ingrediencí poměrně rozsáhlý, ale pamatujte na to, že když vše dodržíte, tak si můžete být jisti naprosto famózní chutí.

  • 2 žloutky
  • 100 g cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 5 g želatinového prášku
  • 2 lžíce vody
  • 250 ml pěnového krému
  • 150 ml mléka

Na závěr už stačí jenom jedna surovina určená pro ozdobu vašeho dortu. Jedná se o kakaový prášek, pomocí kterého váš dort pouze posypete.

Začínáme s přípravou

Jako první je třeba nachystat si základ. Tedy těsto, které v tomto případě zvládnete upéct bez mouky. Nejprve rozpusťte máslo a smíchejte ho s čokoládou. Poté přidejte také žloutky, díky čemuž začne daná hmota postupně houstnout. To je ta chvíle, kdy přidáte také kakaový práše, sůl a dále i cukr. Vše důkladně promíchejte. Hmota by měla být opravdu tuhá. Zjemníte ji však tím, že do ní přidáte vyšlehané vaječné bílky, čímž se také zjemní. V tu chvíli ji nalijete do dortové formy a dáte do trouby, kde se vše peče po dobu zhruba 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Budete překvapeni, že i bez mouky je základ dortu opravdu velmi dobrý, s potřebnou konzistencí.

Jak na přípravu náplně?

Mezi tím, co se vám peče základ dortu, se můžete pustit do přípravy náplně. A jak na to? Ani tady to není nic složitého. V podstatě se smíchají jednotlivé ingredience. Pouze je třeba dodržet správný sled. Začněte vaječným žloutkem a cukrem, které rozšleháte. Potom se přidá škrob a následně se přilévá také mléko. Tuto směs ohřejte a stále míchejte. Měla by zhoustnut na požadovanou konzistenci. Následně sundejte ze sporáku a přimíchejte další ingredience, jako je vanilkový extrakt, stejně jako kávu.

Souběžně s touto přípravou si nachystejte také želatinu, která zajistí, že krém bude držet tak, jak by měl. Když je připravena k použití, tak stačí jenom smíchat dohromady a máte hotovo. Nyní vložte do lednice a nechte vychladnout.

Kompletace je hračkou

Vše je připraveno a tak se můžete pustit do kompletace. Základem je těsto bez mouky, na které nanesete v dostatečné vrstvě vytvořený krém. Ten uhladíte a na závěr už jenom nasypete kakaový prášek. A váš tiramisu dort je hotov. Nyní můžete zakrojit a ochutnat. Je jedinečný, souhlasíte s námi?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]