Toto jídlo musíte milovat! Jedinečná vrstvená kuřecí prsa se slaninou vás ohromí po prvním soustu. Kromě lahodné chuti nadchne i snadná příprava v jednom pekáči. Jak na tuto famózní pochoutku?

Přemýšlíte, co nachystat k obědu? Aby to nebyl stále stejný recept, aby se jednalo o opravdovou pochoutku a aby se jednalo o jídlo, jehož příprava nebude nijak komplikovaná? Potom pro vás máme tip, který vás rozhodně zaujme. Jsou to vrstvená kuřecí prsa se slaninou, která si zamiluje jak ten, co je připravuje, tak i ten, který je konzumuje. Jak na ně?

Co budete na kuřecí prsa se slaninou potřebovat?

Správné ingredience jsou základ. Dvě hlavní se už skrývají v samotném názvu daného pokrmu. Nejde však o suroviny jediné, protože se musíme podívat i na ty ostatní. Zde je soupis všeho, co budete na tento lahodný pokrm potřebovat.

  • 500 g vařených brambor
  • 350 g kuřecích prsou
  • 100 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 15 plátků anglické slaniny
  • Sůl a pepř

Nejprve připravte brambory

Unikátem daného receptu je to, že chystáte nejenom masový chod, ale chystáte také přílohu. A to vše v jednom pekáči. Začíná se bramborami, které je třeba oloupat a poté klasicky uvařit v osolené vodě, po dobu zhruba 20 minut. Tedy po dobu, než budou měkké. Mezi tím co se vaří můžete využít čas k dalším přípravným pracím.

Nachystejte maso a zeleninu

Mezi tím, co se brambory vaří, máte možnost chystat další ingredience. Jako první si očistěte kuřecí maso, které nakrájejte na větší kousky. Dále nakrájejte také papriky a samozřejmě i rajčata. Kuřecí maso poté vhoďte na rozpálenou pánev, aby se zatáhlo. Stačí restovat jenom pár minut. Poté na pánev přidáte nakrájenou zeleninu a také česnek. Vše krátce orestujete, pouze pro změknutí zeleniny. V tu chvíli máte vše připraveno na závěrečnou fázi.

Vše do pekáče

Nyní už stačí vše vložit do pekáče. Než tak uděláte, smíchejte brambory s nakrájenou zeleninovou směsí a kuřecím masem. Dále přidejte i protlak, promíchejte a vše nasypte do zapékací mísy. Následně vytvořte horní vrstvu z na kolečka nakrájené mozzarelly. Jakmile je na místě, položte na ni v dostatečném množství jednotlivé plátky slaniny.

Za 20 minut je hotovo

Máte všechny suroviny připravené na zapékání? Pokud ano, můžete pekáč vložit do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V té pečte po dobu zhruba 20 minut. Chcete docílit toho, aby se spojily chutě, rozpustil se sýr a hezky se opekla slanina na samotném vrchu. Když jste spokojeni, zapékací mísu vyndejte a již můžete servírovat. Ochutnejte a můžete potvrdit, že toto jídlo skutečně nemá chybu. Souhlasíte s námi?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]