Toto těsto na pizzu je nejenom chutné. Lze ho zmrazit a použít později

Italská pochoutka, kterou milují všichni. Kdo si ji chce připravit doma, tomu ukážeme autentický recept na těsto na pizzu. To vás zaujme nejenom svou výslednou chutí, ale ještě jednou unikátní předností. Můžete si ho udělat takzvaně do zásoby, jelikož není žádným problémem umístit ho na několik dní do lednice, nebo i na několik týdnů do mrazáku. Ideální pro toho, kdo si chce tuto italskou placku připravit téměř kdykoliv.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Tento recept na těsto na pizzu není ani složité, pokud jde o přípravu, tak není nijak složité ani pokud máme mluvit o jednotlivých ingrediencích. Když budeme konkrétní, tak můžeme říci, že budete potřebovat jenom těchto několik věcí:

  • 250 ml vody
  • 450 g mouky
  • 1 sáček práškových kvasnic
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku cukru
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup? Maximálně jednoduchý

Unikátní je i samotný jednoduchý postup přípravy. Pokud byste používali klasické droždí, tak bude potřeba nechat vzejít kvásek. Bez toho se v tomto konkrétním případě obejdete. Postačí totiž, když vezmete jednotlivé ingredience a všechny je smícháte dohromady. Vytvoříte tak vláčné těsto na pizzu, které je bezpochyby tím pravým.

Nyní přikryjte misku utěrkou a dejte ji na teplé místo, kde bude těsto kynout. Ideální doba je nejméně 45 minut, ale když ho zde necháte přes hodinu, není to na škodu. Naopak. Ideální je, pokud těsto zdvojnásobí objem. To je důkaz, že vykynulo správně.

Do trouby, ale i do mrazáku

Když je těsto hotové, již určitě tušíte, co máte dělat. Kousek odkrojte, vyválejte placku, na tu přidejte jednotlivé ingredience a můžete ji dát do trouby. A co když vám nějaké těsto zbude? Zabalte ho do folie nebo do sáčku a dejte do lednice, kde by vám mělo vydržet několik dní. Pokud ho dáte do mrazáku, také se nic neděje. Prodloužíte jeho trvanlivost na týdny i měsíce. Budete tak kdykoliv k dispozici, když budete mít chutě na pizzu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]