Tradiční Tiramisu netradičně: Zkuste populární recept

Tiramisu je jedním z nejznámějších italských receptů. Máte na něj chuť? Nemusíte jezdit k moři. Snadno ho zvládnete i doma. Máme pro vás recept na jedno z nejlepších, které jste kdy jedli. Pokud nevěříte, není nic snadnějšího, než to vyzkoušet a na vlastní kůži se o tom přesvědčit.

Co budete potřebovat?

Nemusíte nutně mířit do Itálie, abyste nakoupili autentické suroviny, které na Tiramisu potřebujete. Snadno ho zvládnete i s tím, co máte po ruce tady, v České republice. Obchody už mají bohatou nabídku, a tak si opatřete toto:

  • 500 g sýra mascarpone
  • 4 vejce
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 300 ml silného espressa
  • 1 šálek vína Marsala
  • 200 g cukrářských piškotů
  • Kakao na posypání

Připravte si vajíčka

Nejprve oddělte bílek od žloutku. Jako první si vezmete žloutky, které rozmíchejte a ušlehejte s moučkovým cukrem. Když vám vznikne požadovaná konzistence, můžete ni dát stranou a pustit se do bílků. Tady je postup jednoduchý, jelikož vaším cílem je vytvořit pevný a také tuhý sníh z bílků.

Vytvořte smetanový základ

Nyní je třeba vytvořit smetanový základ. Tedy samotný krém na Tiramisu. To není nic složitého, jelikož nejprve vezmete žloutky a vmícháte do nich mascarpone a potom do této směsi opatrně přidáte také našlehané žloutky. A máte hotovo. Krém dejte do lednice a můžete se pustit do přípravy, která souvisí s piškoty.

Piškoty namočte do kávy a vína

Vezměte si nejprve šálek espressa a nalijte ho do mísy. K tomu přidejte i hrnek vína. Vše lehce promíchejte a jste připraveni k tomu, abyste do této směsi postupně namáčeli piškoty. Vždy do ní jeden vhoďte, nechte ho nasát tekutinu a potom ho vyjmete. Takto postupujte se všemi.

Začněte tvořit své Tiramisu

Piškoty, které jsou namočeny ve směsi kávy a vína by měly mířit hned do formy. Může být kulatá, stejně jako hranatá. Postupně dávejte piškoty na dno nádoby, až ho celé zakryjí. Potom přichází na řadu vrstva krému. Toho použijte jenom jednu třetinu. Následně by měla přijít opět vrstva cukrářských piškotů a na ní druhá třetina krému. Jak asi tušíte, závěr je také jasný. Jsou to namočené piškoty a na ně zbývající krém.

Posypte a nechte ztuhnout

Na závěr už stačí jenom posypat vaše Tiramisu kvalitním kakaem. Poté ho dejte do lednice, kde ho doporučujeme nechat klidně i 5 hodin, aby zatuhlo a ingredience se dobře propojily. Následně můžete vyndat, nakrájet a také ochutnat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]