Vaření bude skutečným potěšením, až poznáte tyto přísně střežené kuchyňské triky a nápady

Vaření pro vás může být opravdovým potěšením, když tak nějak budete vědět, co máte dělat. A k tomu vám pomohou tyto triky.

Ne každá žena miluje trávit čas v kuchyni, pro některé je to utrpení. Může to být kvůli tomu, že se v ní neumí ještě úplně pohybovat a nebo zkrátka jen nesnáší nepořádek po vaření a proto si raději objedná nějaké jídlo. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, rozhodně byste měli znát tyto jednoduché triky.

Tyto triky si zamilujete

  • Pokud chcete, aby vaše kostky na led byly průhlednější, jednoduše vodu před zmrazením převařte.
  • Když někdy budete potřebovat velké množství vajíček, je jednodušší je dát na 15 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů.
  • Otevřená láhev vína vám vydrží déle čerstvá, když do ní vložíte pár kuliček hroznů.
  • Pokud přes hrnec dáte vařečku, zabráníte tím přetečení vody nebo jakéhokoliv obsahu.

Další triky

Jestli zrovna děláte nějaký salát a jsou do něj potřeba nakrájet chilli papričky, nejspíš se už teď děsíte toho, že budete mít ruce od pálivé šťávy. Když si ale potřete ruce troškou oleje, zabráníte tím přímému kontaktu šťávy s pokožkou. Nejjednodušší způsob, jak odstranit semínka z papriky, je rozpůlit ji a vyškrábnout je malou lžičkou.

Šampaňské déle dobré

Pokud chcete, aby vaše šampaňské vydrželo déle čerstvé, dejte do načaté láhve pár rozinek. Bublinky šampaňského se po chvíli usadí na povrchu zrnek rozinek, zvednou je a šampaňské pak zůstane dobré. Před nalitím šampaňského vždy vypláchněte sklenice trochou bílého vína, nebude se vám tvořit velká pěna.

Vyzkoušejte všechny

Pokud se vám stalo, že jste přesolili polévku, přidejte do ní nakrájenou syrovou bramboru, která přebytečnou sůl absorbuje jako houba. Když nakrájíte cibuli, je logické, že její šťáva se vám usadí na rukou. Ale když ruce přetřete o něco kovového, šťáva se přesune na kovový kus. Tak co, který z nich vyzkoušíte?

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]