Zdravý tvarohový dort s ovocem podle fit receptu od dietoložky. Tato dobrota chutné lépe než dorty z cukrárny. Můžete sníst celý plech a takřka nepřiberete

Pokud musíte mít v neděli na jídelním stole něco sladkého, za upečení stojí sladký dort z tvarohu a s ovocem. Potěšíte jím určitě celou rodinu.

Mlsat lze i zdravě. To platí pro tvarohovo-ovocný dort, který si můžete upéct na neděli nebo kdykoliv jindy, třeba když očekáváte návštěvu a chcete ji uhostit. Chutná sladkost vždy přijde vhod. Při přípravě tohoto dortu přitom nestrávíte v kuchyni spoustu času, protože je jednoduchý. Stačí mít doma potřebné suroviny a můžete se pustit do práce.

Tvaroh a ovoce jako základní ingredience

Dort, který obsahuje tvaroh, je zároveň i zdrojem bílkovin. Rozhodně stojí za to ho připravit svým dětem, aby měly k dispozici zdravější mlsání. Konzumace tvarohu se doporučuje lidem s osteoporózou a také dětem. Tvaroh obsahuje draslík, fosfor, měď, hořčík, vitamíny A, E a skupinu B. Ovoce je pak zdroje vlákniny, která je prospěšná trávicímu systému, zejména střevům.

Co budete na přípravu korpusu dortu potřebovat

  • 3 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Ingredience potřebné pro přípravu náplně

  • 400 g tvarohu
  • 200 ml smetany
  • 110 g cukru
  • 2 lžíce krupice
  • 1 vanilkový lusk (případně 1 vanilkový cukr)
  • ovoce dle chuti – rybíz, meruňky, švestky, třešně

 

Postup přípravy dortu

  • Nachystejte si plech o velikosti 20 × 30 cm a na jeho dno dejte pečicí papír. Případně je možné plech vymazat tukem a posypat hrubou moukou nebo strouhankou.
  • Připravíte si korpus tím, že v míse utřete do pěny vejce s cukrem a máslem. Mouku smícháte s práškem do pečiva a opatrně zapracujete do směsi v míse. Vymícháte hladké těsto.

  • Těsto nalijete na plech a připravíte si náplň.
  • Mezitím, co se těsto peče, si připravíte dortovou náplň. Tvaroh smícháte se smetanou, přidáte vanilkový lusk, krupici a vejce a dohladka vymícháte.
  • Tvarohovou náplň nalijete na těsto na plechu, pokladete ovocem a v předehřáté troubě na 180 °C upečete asi po dobu 35 až 40 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]