Dokonalá kombinace tvarohu, kakaa, smetany a kokosu vás oslní. Tento tvarohový zákusek není ani zdaleka suchý. Je totiž plný vláčného krému, který kakaový korpus krásně zjemní. Každé sousto si jednoznačně užijete jak vy, tak celá vaše rodina. Po dezertu se jen zapráší!
Jaké suroviny potřebujete?
Na korpus si připravte tyto ingredience:
- 250 gramů polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaového prášku
- 100 gramů moučkového cukru
- 120 gramů másla
Dále budete potřebovat: jeden vaječný žloutek, dvě lžíce zakysané smetany, půl lžičky kypřícího prášku do pečiva. Aby byl tvarohový zákusek kompletní, je nutné si připravit i náplň z: kila měkkého tvarohu, 400 mililitrů smetany ke šlehání, 5 vajec, 200 gramů moučkového cukru, 30 gramů kukuřičného škrobu a 60 gramů kokosových vloček.
Jak postupovat při výrobě tvarohového zákusku?
Do mísy přes jemné sítko prosejte polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a kypřící prášek. Do sypkých surovin přidejte i vaječný žloutek, změklé máslo, zakysanou smetanu a pomocí mixéru vše důkladně propojte, aby vám vzniklo hladké tužší těsto.
Můžete jej samozřejmě vypracovat i vařečkou či ručně. Hmotu pak rozdělte na dvě části, jednu menší a druhou větší a dejte do mrazáku. Mezitím se pusťte do přípravy tvarohové náplně do zákusku.
V hlubší míse si vyšlehejte nejdříve smetanu a zakomponujte do ní i měkký tvaroh. Přisypat nezapomeňte ani moučkový cukr, kukuřičný škrob, vejce a kokos. Vytvoříte tak krémovitou směs na dezert. Z mrazničky pak vyjměte jeden větší kus těsta a rozprostřete jej rovnoměrně prsty do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou. Možné je použít i pečící papír. Na kakaové těsto naneste všechnu tvarohovou náplň a zastrouhejte její povrch menší části mraženého těsta.
Pečení zákusku a servírování
Připravený koláč vložte do trouby a pečte asi hodinu při 160 stupních Celsia. Podávejte s čerstvě vyšlehanou smetanou, nebo ovocem. Hodí se jahody, nebo borůvky. Kdo má rád čokoládu, může zákusek přelít i čokoládovou polevou. Přejeme dobrou chuť!