Tyhle krémové řezy budou chutným pohoštěním nejenom pro vaši rodinu, ale i pro jakoukoliv návštěvu. Zaujmou na první pohled svým vrstvením, ale i skvělou chutí a dokonalou vláčností. Zkuste je!

Přemýšlíte, co upečete? Nechce se vám opakovat stále stejné recepty na bábovku, perník, nebo bublaninu? Tak zkuste zajímavou novinku, kterou si stoprocentně zamilujete. Jedná se o krémové řezy, které zaujmou jak svou strukturou, tak i dokonalou chutí. Jakmile je dáte komukoliv ochutnat, bude je od vás vyžadovat i příště. Přesvědčte se o tom i vy.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Aby byl výsledek opravdu dokonalý, je třeba zajistit jak správný postup přípravy, tak i všechny ingredience v požadovaném množství. Zde je jejich seznam, který jsme pro větší přehlednost rozdělili do několika kategorií. Začínáme těstem, na které budete potřebovat toto:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody
  • 6 lžic mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva

Z těchto ingrediencí vytvoříte základ těchto řezů. Tedy potřebné těsto, na které budou následně aplikovány další vrstvy. Jednou takových je i vrstva sirupu, na který jsou třeba 3 jednoduché ingredience, a to:

  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • 1 lžičku rumového aroma

To hlavní, co dělá tyto řezy tolik zajímavé, je rozhodně krém s vanilkovou příchutí. Pokud si chcete vše ulehčit, je možné použít klasický pudink v prášku. My však doporučíme jít klasickou cestou s využitím těchto jednotlivých ingrediencí:

  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • 250 g másla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mouky

Aby řezy dokonale vypadaly, zaměřte se také na samotnou horní vrstvu. Ty jsou v podstatě dvě. Tou první je vrstva šlehačky a tou horní je vrstva nastrouhané čokolády. V tu chvíli již máte připraveno vše, bez čeho se neobejdete.

Příprava těsta

Jak bylo zmíněno, těsto je základ. Jak na něj? Nejprve si vyšlehejte vaječné bílky s cukrem, do podoby tuhého sněhu. Potom můžete postupně a opatrně přidávat všechny ostatní ingredience. Pomalu míchejte do požadované konzistence. Následně těsto nalijte na plech a vložte do trouby, kterou jste rozehřáli na 180 stupňů Celsia. V troubě pečte po dobu zhruba 20 – 30 minut, podle tloušťky vašeho těsta.

Příprava sirupu

Zde je postup velmi jednoduchý. Stačí smíchat jednotlivé ingredience, následně zahřát a nechat částečně svařit. Vytvoří se krémová a hutná konzistence, která je vaším cílem. Poté nechte sirup lehce chladnout, zhruba na pokojovou teplotu.

Příprava krému

Pokud chcete postupovat poctivě a nebudete krém nahrazovat pudinkem, tak je na místě nejprve vyšlehat žloutky s cukrem. Potom přidáte smetanu a vaříte ve vodní lázni, dokud se nezačne vytvářet požadovaná krémová a pudinková konzistence. To je i chvíle, kdy můžete postupně vmíchávat všechny další ingredience, které dodají krému i požadovanou chuť.

Příprava šlehačky

Ta není nic složitého, jelikož stačí vzít smetanu ke šlehání, mixér a poté už jenom šlehat do požadované konzistence. Dle chuti můžete přidat také cukr. Nutností ale není, jelikož vše dosladí i následná vrstva čokolády.

Finální kompletace

Jak na ni? Není to nic složitého. Základem je těsto, na které nanesete tenkou vrstvu sirupu. Následně nanesete větší vrstvu krému, popřípadě kupovaného pudinku, pokud jste volili tuto variantu. Nahoru následně patří vrstva šlehačky, kterou už jenom posypete nastrouhanou čokoládou. Pokud máte čas, je dobré dát řezy ztuhnout do lednice. Poté vyndejte, nakrájejte a můžete servírovat. Lahůdka, že ano?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]