Ucpaný odtok lze uvolnit snadno a rychle. Stačí sáhnout po jedlé sodě a citronu

Ucpaný odtok ve dřezu v kuchyni není nic neobvyklého. Trápí vás také? Podívejte se s námi na to, jak ho uvolnit. A nepůjdeme neúčinnou a drahou cestou, kterou využívá mnoho lidí. Máme na mysli situaci, kdy vyrazí do drogerie a tam za drahé peníze nakoupí různé prostředky, které mají podle reklam a podle nápisech na obalech fungovat. Ale jaká je realita? Nefungují. Alespoň ne tak, jak by měly. Proto je na místě hledat jiný postup.

Pomohou dvě běžné ingredience

Ten postup existuje. A je nejenom účinnější, ale je také levnější a je také jednodušší. Postačí vám k tomu pouze dvě ingredience, které máte běžně doma. A pokud ne, prodávají je v běžném obchodě. O co se jedná? První ingrediencí je jedlá soda a tou druhou je šťáva z citronu, kterou lze alternativně nahradit kyselinou citronovou. Máte? Tak se můžete pustit do práce.

Jak na to?

Postup je velmi jednoduchý. Jako první je třeba vzít jedlou sodu, nabrat zhruba 5 vrchovatých polévkových lžic a ty nasypat do vašeho neodtékajícího odpadu. Poté vymačkejte šťávu z jednoho citronu a nalijte ji přímo za jedlou sodou. Zvuků se nelekejte, jelikož jsou zcela normální. Jde o běžnou chemickou reakci.

Následně počkejte nějaký čas. Doporučuje se minimálně hodina. Když uplyne. Dejte do dřezu špunt a napusťte do něho minimálně 2 litry horké vody. Potom špunt vyndejte a nechte vodu odtékat. Nejenom, že to půjde zcela bez problémů, ale teplá voda odpad také dobře propláchne a odstraní zbývající nečistoty. Ucpaný odtok bude minulostí.

Nezapomeňte myslet i na prevenci

Jakmile jste ucpaný odtok vyřešili, dbejte na to, aby se vám něco podobného již nepřihodilo. V tomto případě je důležitá prevence. Ta může vyjí na pár korun a udělá velkou službu. Co máme na mysli? Je to obyčejné sítko, které lze do dřezu umístit a které bude zachytávat zbytky jídla a další nečistoty, které vyhodíte do koše. Odpad tak bude dlouhodobě čistý. A pokud se znovu ucpe, již víte, jak ho uvolnit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]