Upečte si nadýchané buchty, které nemají konkurenci

Buchty se pečou v Česku už od nepaměti. Každá šikovná hospodyňka je připravuje odlišným způsobem. I náplně jsou často pestré. My vám však přinášíme recept na neuvěřitelně měkké a jemné buchty s karamelovou náplní, které jste ještě určitě nejedli.

Potřebné ingredience na těsto

Obstarejte si následující suroviny:

  • 500 mililitrů mléka
  • 1/3 lžičky soli
  • 25 gramů čerstvého droždí (nebo 8 gramů sušeného)
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 1 kilogram hladké mouky
  • 180 gramů změklého másla

Dále budete potřebovat na náplň a drobenku tyto suroviny:

  • 320 gramů karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 80 gramů změklého másla
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 50 gramů moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě buchet?

Do hlubší mísy si nalijte v mikrovlnce mírně ohřáté mléko a rozdrobte do něj droždí. Také přidejte do mísy cukr, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Následně do směsi přidejte vejce, sůl, prosátou mouku a změklé máslo. Rukama vypracujte homogenní těsto, které bude hladké a nelepivé. Můžete těsto hníst i na vále. Pak z hmoty vytvořte bochník, vraťte jej do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň hodinu a půl.

Mezitím si připravte drobenku na povrch a do buchet z másla, mouky a cukru.

Tvoření buchet, fáze pečení a servírování

Až těsto vykyne, vyjměte ho z mísy opět na vál a rozdělte asi na 21 menších kousků.

Z těch vyválejte plátky a plňte karamelizovaným kondenzovaným mlékem a drobenkou.

Důkladně zarolujte a utěsněte, aby náplň nevytekla.

 

Jednotlivé buchty naskládejte do plechu vystlaného pečícím papírem a nechte ještě chvíli kynout. Posléze povrch těsta pomažte rozšlehaným vejcem, posypte zbytkem drobenky a dejte péct do trouby na 170 stupňů Celsia po dobu 30 až 40 minut.

Po upečení nechte buchty vychladnout a následně podávejte s oblíbeným nápojem.

Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]